POČEO NAPAD NA IZRAEL: Odgovor na ubistvo visokog komandanta

Tanjug

25. 08. 2024. u 07:27

LIBANSKA militantna grupa Hezbolah saopštila je danas da je počela napad na Izrael kao odgovor na ubistvo visokog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u predgrađu Bejruta prošlog meseca, prenosi Rojters.

ПОЧЕО НАПАД НА ИЗРАЕЛ: Одговор на убиство високог команданта

Foto: Profimedia

U saopštenju se navodi da je napad izveden velikim brojem dronova i raketa, a da su na meti bili specijalni vojni ciljevi, izraelske PVO platforme odbrambenog sistema Gvozdena kupola i druge lokacije, kao i da će potpuni odgovor potrajati "neko vreme".

Izraelski ministar odbrane Joav Galant saopštio je da je proglasio vanredno stanje. Predstavnik Izraelskih odbrambenih snaga, kontraadmiral Danijel Hagari izjavio je da izraelska vojska nastavlja da sprečava napade Hezbolaha na Izrael.

- Uklanjamo pretnje po Izrael. Desetine naših ratnih aviona sada napadaju ciljeve u različitim područjima južnog Libana - rekao je Hagari na konferenciji za novinare.

Foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, Hezbolah ispaljuje rakete i dronove na Izrael, ali izraelski PVO sistemi, brodovi ratne mornarice i avioni ratnog vazduhoplovstva identifikuju i presreću napade sa cele teritorije Libana.

Tel Aviv: Nakon kraće obustave obnovljen vazdušni saobraćaj na aerodromu Ben Gurion

Izraelske vlasti saopštile su danas da su nakon kraće obustave vazdušnog saobraćaja na aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu, letovi ponovo obnovljeni počev od 7 sati jutros po lokalnom vremenu.

- Odlazni i dolazni letovi na aerodromu Ben Gurion biće nastavljeni od 07.00 časova nakon što su prethodno bili obustavljeni na nekoliko sati - navedeno je u saopštenju, a prenosi Tajms of Izrael.

Dešavanja iz Izraela pratite uživo klikom OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Videli ono što je Nikola Jokić uradio u Sloveniji i ostali u šoku (VIDEO)