100 LETELICA POGODILO NEKOLIKO HILJADA RAKETNIH LANSERA: IDF - Vazdušnim udarima sprečen napad Hezbolaha (FOTO)

Tanjug

25. 08. 2024. u 07:35

IZRAELSKE odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da je Hezbolah imao nameru da rano jutros ispali projektile na centralni Izrael, ali da je taj napad sprečen preventivnim vazdušnim udarima izraelskog ratnog vazduhoplovstva na jug Libana.

100 ЛЕТЕЛИЦА ПОГОДИЛО НЕКОЛИКО ХИЉАДА РАКЕТНИХ ЛАНСЕРА: ИДФ - Ваздушним ударима спречен напад Хезболаха (ФОТО)

Foto: Profimedia

Prema navodima Izraelskih odbrambenih snaga, većina raketnih lansera Hezbolaha koje je jutros pogodila izraelska ratna avijacija bila je raspoređena za dejstva na ciljeve u severnom Izraelu. U vazdušnom napadu u kojem je učestvovalo oko 100 izraelskih borbenih letelica pogođeno je nekoliko hiljada raketnih lansera Hezbolaha, navodi se u saopštenju IDF.

Libanska grupa Hezbolah jutros je saopštila da je počela napad na Izrael kao odgovor na ubistvo visoko rangiranog komandanta te grupe Fuada Šukra prošlog meseca i da je pogodila 11 izraelskih vojnih lokacija.

Hezbolah je kasnije saopštio da je završena "prva faza" napada na Izrael i da je ispaljeno više od 320 raketa i veliki broj dronova na ciljeve u severnom Izraelu.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant saopštio je da je proglasio vanredno stanje, a predstavnik izraelske vojske Danijel Hagari izjavio je da desetine izraelskih ratnih aviona napadaju ciljeve na jugu Libana.

Napad na Izrael pratite uživo klikom OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Videli ono što je Nikola Jokić uradio u Sloveniji i ostali u šoku (VIDEO)