HOĆE KLJUČ ZA DEKODIRANJE TELEGRAMA: Simonjan otkrila zbog čega su uhapsili Durova

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 08. 2024. u 20:33

GLAVNA urednica RT i medijske grupe "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan rekla je da je osnivač Telegrama Pavel Durov uhapšen da bi otkrio ključ za dekodiranje poruka na Telegramu. Prema njenom mišljenju, on će im to i omogućiti.

ХОЋЕ КЉУЧ ЗА ДЕКОДИРАЊЕ ТЕЛЕГРАМА: Симоњан открила због чега су ухапсили Дурова

Foto AP

-Šta je glavna stvar u priči sa Durovom. Zaključali su ga kako bi mu uzeli ključeve, i on će im ih dati, napisala je ona na Telegramu.

Simonjan je takođe posavetovala sve koji su navikli da koriste Telegram "za osetljive razgovore/prepisku" da odmah brišu poruke, i poručila: "Nemojte to više da radite".

Ona je ranije istakla da je Durov otišao iz Rusije da ne bi sarađivao sa obaveštajnim službama.

-Povremeno je sarađivao sa zapadnim obaveštajnim službama – ili je barem strogo sledio uputstva o blokiranju RT u onim zemljama gde smo pod sankcijama. Ali mu to nije pomoglo, napisala je Simonjan na Telegramu.

Francuska policija uhapsila je u subotu uveče osnivača Telegrama Pavela Durova na aerodromu u Parizu. Kako prenose mediji, Durovu se na teret stavlja niz krivičnih dela, a pre svega odbijanje ove društvene mreže da sarađuje s vlastima.

Durov, koji ima i francusko državljanstvo, uhapšen je nakon što je privatnim avionom doleteo iz Azerbejdžana.

Povodom hapšenja se oglasilo i rusko Ministarstvo spoljnih poslova, istakavši da saradnici Durova nisu kontaktirali rusku ambasadu u Francuskoj u vezi sa njegovim pritvaranjem, ali su ruske diplomate odmah preduzele neophodne korake u takvim slučajevima.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HOROR: Aleksandar (39) bacio ženu i bebu kroz prozor, Milena (36) i dete ostali na mestu mrtvi - nezapamćena tragedija u Moskvi