NAJNOVIJI PANCIR PROŠAO TESTOVE: Ruski PVO sistem imao borbeni debi

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 08. 2024. u 00:00

NAJNOVIJI protivvazdušni raketni sistem „pancir-SM-SV” testiran je u zoni specijalne operacije i danas je nezamenjiv na kurskom pravcu, gde se formiraju nova logistička čvorišta, piše portal „Rg.ru“.

НАЈНОВИЈИ ПАНЦИР ПРОШАО ТЕСТОВЕ: Руски ПВО систем имао борбени деби

Foto: Printskrin

Sistem „pancir“ zasniva se na šasiji GM-352M1E i predviđen je za protivvazduhoplovnu i protivraketnu odbranu, kako tokom marša u pozadini tako i u zoni blizu fronta, navodi Telegram kanal „Ruskoe oružie“ na koji se list poziva.

Gusenica GM-352 obezbeđuje sistemu visoku prohodnost na bespućima, što mu omogućava pristup mestima gde su postavljeni pontonski mostovi. Međutim, glavna prednost „pancira“ je novi osmatrački radar na bazi aktivne fazne antenske rešetke (AFAR).

Borbeni komplet može uključivati standardne dvostepene protivvazduhoplovne vođene rakete 57E6 i brže rakete dužeg dometa 57E6M. One lete na udaljenost do 40 kilometara brzinom 1.800 metara u sekundi. Drugi borbeni komplet uključuje rakete TKB-1055 za suzbijanje većih raketa ispaljenih iz višecevnih raketnih bacača i dronova protivnika.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Videli ono što je Nikola Jokić uradio u Sloveniji i ostali u šoku (VIDEO)