TRAMP NAKON HAOSA NA BLISKOM ISTOKU: Bajden i Kamala Haris vode Ameriku ka trećem svetskom ratu

Tanjug

26. 08. 2024. u 07:38

BIVŠI predsednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp ocenio je da administracija predsednika Džozefa Bajdena, posebno demokratska kandidatkinja Kamala Haris, vodi Ameriku ka trećem svetskom ratu.

ТРАМП НАКОН ХАОСА НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: Бајден и Камала Харис воде Америку ка трећем светском рату

AP Photo/Julia Nikhinson

- Ko pregovara za nas na Bliskom istoku? Bombe padaju svuda. Uspavani Džo (Bajden) spava na plaži u Kaliforniji, prognan od demokrata, a njegova drugarica Kamala (Haris) ide na turneju autobusom sa Tampon Timom (Tim Volc, potpredsednički kandidat), njenim zaista lošim izborom za potpredsednika. Hajde da se ne dogodi treći svetski rat, jer ka tom smeru idemo - napisao je Tramp na mreži Iks.

Trampove izjave dolaze u trenutku eskalacije na Bliskom istoku. Izrael je u nedelju pokrenuo seriju vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu, navodeći da su napadi preventivni potez kako bi se sprečio Hezbolah da lansira rakete i projektile na centralni Izrael.

Hezbolah je, sa druge strane, saopštio da je u prvoj fazi napada na Izrael ispalio 230 projektila na sever te zemlje, kao odgovor na ubistvo visokog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra 30. jula u Bejrutu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVENO ŠTA SU RUSI GAĐALI U UKRAJINI: Više mrtvih i povređenih u masovnom napadu raketama i dronovima (FOTO/VIDEO)