OTKRIVENO ŠTA SU RUSI GAĐALI U UKRAJINI: Više mrtvih i povređenih u masovnom napadu raketama i dronovima (FOTO/VIDEO)

Novosti online

26. 08. 2024. u 09:36

NAJMANjE četiri osobe su poginule, a pet povređeno u jutrošnjem velikom ruskom napadu raketama i dronovima na Ukrajinu. Ruska vojska je izvršila veliki napad na objekte odbrambene industrije u Ukrajini, kako po vojnim ciljevima, tako i po objektima energetske infrastrukture.

ОТКРИВЕНО ШТА СУ РУСИ ГАЂАЛИ У УКРАЈИНИ: Више мртвих и повређених у масовном нападу ракетама и дроновима (ФОТО/ВИДЕО)

Russian Defense Ministry Press Service via AP

Gradonačelnik Lucka Ihor Poliščuk izjavio je da je u tom gradu poginula jedna osoba kada je pogođena petospratna stambena zgrada, prenosi Unian.

Načelnik Zaporoške regionalne uprave Ivan Fedorov izjavio je da je u toj oblasti u ruskom napadu jedna osoba poginula.

U Dnjepropetrovskoj oblasti jedna osoba je poginula, a zbog napada je izbilo više požara, saopštili su oblasni zvaničnici.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se širom Ukrajine u 6 sati po lokalnom vremenu, a jake eksplozije čule su se u Kijevu Harkovu, Odesi, Vinici, Zaporožju, Kremenčuku, Dnjepru, Hmeljnickom, Krivom Rogu, Kropivnickom i drugim ukrajinskim gradovima.

Ruska vojska izvršila veliki napad na objekte odbrambene industrije u Ukrajini

Ruska vojska je izvršila veliki napad na objekte odbrambene industrije u Ukrajini.

Kako je rekao koordinator Nikolajevske oblasti Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje saborce, udari se vrše kako po vojnim ciljevima, tako i po objektima energetske infrastrukture. On je ispričao detalje o napadima na Ivano-Frankivsk, Odesu, Kijev, Hmeljnicki, Volinsku, Ternopoljsku, Poltavsku, Nikolajevsku i Lavovsku oblasti.

- U Ivano-Frankivskom gađan je hangar sa nedavno donetom opremom. Prema izveštajima otpora, u Ivano-Frankivskom su bila sakrivena dva F-16. Upravo u tom pravcu je bio udar, kasnije ćemo saznati detalje - rekao je on.

Izvori otpora su izvestili da su kontejneri sa gorivom i mazivima pogođeni i da se vidi kako se diže crni dim. - Pišu da kola hitne pomoći jure u čoporima, deo grada je blokiran od strane vojske, skoro u celom gradu nema struje - rekao je Lebedev.

U Odesi je napadnut i energetski objekat, nakon čega je nestalo struje.

Takođe je napomenuo da je bilo desetak udara na Kijev, zajedno sa periferijom ukrajinske prestonice.

Eksplozije su se dogodile nekoliko puta u gradu Strij u Lavovskoj oblasti.

Pored toga, u Hmeljnickom su izvršeni napadi i na južni deo grada i regiona.

U regionu Nikolajev, u blizini sela Trihati dogodila se snažna eksplozija, nakon čega je nestalo struje u nekoliko oblasti regiona.

- Tamo nema dobrih vojnih objekata, ali postoji jedna od najmoćnijih trafostanica u regionu - objasnio je koordinator otpora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!