OBJEKAT PAO NA POLJSKU TERITORIJU, NIJE PROJEKTIL: Hitno se oglasila vojska

Tanjug

26. 08. 2024. u 13:52

JEDAN objekat je ušao danas u poljski vazdušni prostor tokom ruskog napada na Ukrajinu i verovatno je sleteo na poljsku teritoriju, javila je poljska državna novinska agencija PAP, pozivajući se na operativnu komandu poljske vojske.

ОБЈЕКАТ ПАО НА ПОЉСКУ ТЕРИТОРИЈУ, НИЈЕ ПРОЈЕКТИЛ: Хитно се огласила војска

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

Agencija navodi da je u toku potraga za objektom koji, kako se ističe, nije projektil.

- Tokom masovnog napada u ponedeljak na ukrajinsku teritoriju, verovatno je neki objekat sleteo na poljsku teritoriju - rekao je operativni komandant Oružanih snaga Poljske general Maćej Klis. Prema njegovim rečima, objekat su detektovale najmanje tri radarske stanice. Poljska, članica NATO-a, graniči se sa Ukrajinom i pruža podršku Kijevu od početka ruske invazije u februaru 2022. godine, navodi Rojters.

Objekat koji je ranije danas ušao u vazdušni prostor Poljske tokom napada Rusije na Ukrajinu najverovatnije je bio dron, saopštio je naknadno portparol poljske vojske Jacek Goriševski.

Najmanje pet osoba poginulo je jutros širom Ukrajine kada su ruske snage lansirale više od 100 projektila i oko 100 dronova. U napadima su oštećeni energetski objekti širom zemlje, a pojedina područja ostala su bez električne energije, a ponegde je nestala i voda, rekli su ukrajinski zvaničnici.

Ruska vojska saopštila je da su njene snage jutros izvele masovni udar visokopreciznim oružjem i bespilotnim letelicama na objekte kritične energetske infrastrukture koji su obezbeđivali rad vojnoindustrijskog kompleksa Ukrajine. Eksplozije su se čule u Kijevu, Lucku, Zaporožju, Odesi, Lavovu, Harkovu i drugim ukrajinskim gradovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POVEROVALI SU NAM! Janik Siner konačno progovorio o doping skandalu koji je šokirao svet tenisa!