IZBORI U AUSTRIJI: Kancelar Karl Nehamer obećava smanjenje poreza

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 08. 2024. u 18:07

NASTOJEĆI da se bolje pozicionira za reizbor uoči redovnih parlamentarnih izbora u Austriji zakazanih za kraj septembra, kancelar Karl Nehamer, lider konzervativne Austrijske narodne stranke (OVP), obećao je danas smanjenje poreza za radnike sa nižim primanjima i za neke kategorije zaposlenih sa većim prihodima.

ИЗБОРИ У АУСТРИЈИ: Канцелар Карл Нехамер обећава смањење пореза

Foto: Profimedia

Govoreći samo mesec dana pre parlamentarnih izbora zakazanih za 29. septembar, Nehamer je rekao da želi da pruži poresko olakšanje širokom spektru radnih ljudi u zemlji, navodi Rojters.

-Zato želimo da počnemo sa smanjenjem ulazne porezne stope sa 20 odsto na 15 odsto, rekao je Nehamer na konferenciji za novinare u Beču i dodao da će radnici sa nižim primanjima i penzioneri imati najviše koristi.

Nehamer je takođe obećao da će ukinuti jednu od najviših stopa oporezivanja u visini od 48 odsto i osloboditi poreza prihode koji se ostvaruju od prekovremenog rada.

Godišnji prihodi do 20.818 evra u Austriji se oporezuju po stopi od 20 odsto, dok se stopa progresivno povećava uporedo sa povećanjem zarade, a godišnja zarada do 12.816 evra je oslobođena poreza.

Rezultati najnovijih anketa pokazuju da Nehamerova OVP zaostaje za nekoliko procentnih poena iza ekstremno desničarske Slobodarske partije (FPO), dok su socijaldemokrate levog centra na trećoj poziciji.

Prošle nedelje je i FPO predstavila svoj izborni manifest, takođe obećavajući poreske olakšice za određene sektore.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKVA NAS ZIMA OČEKUJE: Stigla prva velika prognoza stručnjaka (MAPA)