REKORDNA ZAPLENA KOKAINA: Francuska mornarica oduzela više od 10 tona droge

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 08. 2024. u 20:50

FRANCUSKA mornarica izvršila je rekordnu zaplenu više od 10 tona kokaina na ribarskom brodu na oko 1.220 kilometara od obale Martinika, saopštile su danas mornaričke snage Antila (FAA).

РЕКОРДНА ЗАПЛЕНА КОКАИНА: Француска морнарица одузела више од 10 тона дроге

Foto: Tanjug/AP

-Patrolni čamac FAA La Konfiance presreo je ribarski brod u noći između 14. i 15. avgusta i tom prilkikom je otkriveno oko 300 velikih paketa pozitivnih na kokain. Ukupno, zaplenjeno je 10.552 kilograma ove droge, što je druga najveća zaplena francuske mornarice, navodi FAA u saopštenju za javnost, prenosio dnevni list Figaro.

Nakon presretanja, brod i njegov teret odvučeni su u luku Fort-de-Frans na Martiniku i predati karipskom ogranku kancelarije za borbu protiv narkotika (Ofast), kojoj je poverena istraga.

-Pokrenuta je sudska istraga po optužbama za krivična dela protiv zakona o narkoticima koja uključuju organizovanu kriminalnu bandu, zločinačku zaveru i posedovanje oružja kategorije B, navodi se u saopštenju za javnost i precizira da je devet osoba, šest brazilske nacionalnosti, dve kolumbijske i jedna iz Venecuele, izvedeno pred sudiju međuregionalne jurisdikcije u Fort-de-Fransu i potom pritvoreno.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uštedite do 500 evra na vašem sledećem putovanju uz Kontiki!