NA ZAHTEV ZAPADNIH ZEMALJA: Sastanak Saveta bezbednosti UN o Ukrajini 28. avgusta

Novosti online

26. 08. 2024. u 21:50

ZAPADNE zemlje zatražile su sastanak Saveta bezbednosti UN o Ukrajini 28. avgusta, objavio je danas prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri toj organizaciji Dmitrij Poljanski.

НА ЗАХТЕВ ЗАПАДНИХ ЗЕМАЉА: Састанак Савета безбедности УН о Украјини 28. августа

Foto: Shutterstock


- Mnoge je zanimalo zašto Savet bezbednosti UN još nije razgovarao o Ukrajini u avgustu. Ranije u njegovom radu nije bilo takvih pauza na ovu temu... Davši sebi vremena da se malo opuste u Švajcarskoj povodom 75. godišnjice Ženevskih konvencija, zapadne članice Saveta bezbednosti odlučile su u avgustu da pokrenu ukrajinsko pitanje u UN Savet bezbednosti. Zatražili su sastanak u 15.00 po njujorškom vremenu 28. avgusta - napisao je on na Telegram kanalu.

Poljanski je napomenuo da ruska strana "nije ostala dužna" i zatražio sastanak o isporuci oružja kijevskom režimu 30. avgusta. 

- Tokom njega će se dotaknuti i drugi aspekti ukrajinske krize i unutrašnje ukrajinske truleži koji su nezgodni za Zapad - precizirao je Poljanski.

Prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN rekao je 8. avgusta na sednici Saveta bezbednosti da, kako je naveo, zapadni pokrovitelji kijevskog režima zapravo opravdavaju terorističke akcije kijevskog režima u Kurskoj oblasti. 

On je pozvao UN da proceni ulogu zapadnih obaveštajnih službi i vlasti u Kijevu u organizovanju i omogućavanju terorističkih napada.

BONUS VIDEO: RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uštedite do 500 evra na vašem sledećem putovanju uz Kontiki!