RJABKOV OTKRIO NOVE ČINJENICE: Evo da li je Amerika zaista umešana u ukrajinski napad na Kursk

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 08. 2024. u 14:15

UMEŠANOST Sjedinjenih Američkih Država u napad Kijeva na Kursku oblast je činjenica, posledice po Vašington mogu biti mnogo ozbiljnije nego do sada, smatra zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

РЈАБКОВ ОТКРИО НОВЕ ЧИЊЕНИЦЕ: Ево да ли је Америка заиста умешана у украјински напад на Курск

Foto: Jutjub/DW News/Attitude Trending

- Pratimo praktične posledice onoga što nije optužba, već očigledna činjenica i naše američke kolege znaju o čemu govorimo. Eskalaciona politika Vašingtona postaje sve izazovnija. Stiče se utisak da su kolege odbacile ostatke zdravog razuma i smatraju da im je sve dozvoljeno - ocenio je on.

Kako je istakao „posledice bi mogle biti mnogo teže od onih koje već doživljavaju.

- Oni znaju gde i u kojim oblastima reagujemo na praktičnom planu. Ovo je takođe predmet diskusija koje se periodično vode, uključujući i na visokim nivoima između Moskve i Vašingtona - dodao je Rjabkov.

Podsetimo, intenzivni napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija i više puta je proglašavana opasnost od raketa. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, više od 122 hiljade ljudi raseljeno je iz devet pograničnih regiona. Kako je 25. avgusta saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, tokom borbi na kurskom pravcu, Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 5.800 ljudi, 72 tenka i 11 raketnih lansera.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIŠE SILE SU TU U IGRI! Novak Đoković objasnio Amerikancima kako stoje stvari sa Bogom