NESTAŠICA HRANE: Vlasti Namibije planiraju odstrel divljih životinja za ishranu gladnog stanovništva

Novosti online

27. 08. 2024. u 14:59

NAMIBIJA planira da odstreli 723 divlje životinje, uključujući 83 slona i podeli meso ljudima koji se bore da se prehrane tokom teške suše na jugu Afrike, saopštilo je danas Ministarstvo zaštite životne sredine.

НЕСТАШИЦА ХРАНЕ: Власти Намибије планирају одстрел дивљих животиња за исхрану гладног становништва

Mnoge državezavise od međunarodne pomoći / Foto AP


Odstrel će se vršiti u nacionalnim parkovima i otvorenim područjima u divljini gde vlasti smatraju da ukupan broj životinja prelazi broj koji jedinski ugrožava dostupne pašnjake i vodne resurse, navedeno je u saopštenju, prenosi Rojters.

Jug afričkog kontinenta se suočava sa najgorom sušom u poslednjim decenijama, a prema podacima Ujedinjenih nacija Namibija je prošlog meseca iscrpla 84 odsto svojih zaliha hrane.

Očekuje se da će skoro polovina stanovništva Namibije u narednim mesecima doživeti ozbiljne nestašice hrane i koliziju između ljudi i divljih životinja ako vlasti ne intervenišu, saopšteno je iz namibijskog Ministarstva zaštite životne sredine.

- Zbog toga smo doneli odluku o odstrelu 83 slona, 30 nilskih konja, 60 bivola, 50 impala, 100 plavih antilopa, 300 zebra i 100 grla eland antilopa čije meso će biti podeljeno prema programu pomoći tokom suše - stoji u saopštenju namibijskog Ministarstva zaštite životne sredine.

Stotinu pedeset i sedam životinja već su odstrelili profesionalni lovci i kompanije koje je angažovala vlada, a razdeljeno je 56.800 kilograma mesa, navodi britanska agencija.

BONUS VIDEO: MISIONARI IZ VRANjA UTOLIĆE ŽEĐ UGANĐANA: Tamara i Marko u humanoj misiji u afričkom selu Mbale

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIŠE SILE SU TU U IGRI! Novak Đoković objasnio Amerikancima kako stoje stvari sa Bogom