"AKO JE NEKO KRIV, MORA DA ODGOVARA" Lukašenko o hapšenju Durova: Ne osuđujem francuske vlasti

Tanjug

27. 08. 2024. u 15:31

KOMENTARIŠUĆI pritvaranje osnivača platforme Telegram Pavela Durova u Francuskoj, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da ne osuđuje francuske vlasti, jer, prema njegovim rečima, ako je neko kriv, mora da odgovara.

АКО ЈЕ НЕКО КРИВ, МОРА ДА ОДГОВАРА Лукашенко о хапшењу Дурова: Не осуђујем француске власти

Foto: EPA

Kako je istakao beloruski lider, "mnogi od onih koji su bili loši đaci u školi" sada počinju da kritikuju belorusku vlast i govore da je negde na Zapadu, na primer, u Francuskoj, bolje nego kod kuće, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, ruski predsednik Vladimir Putin mu je svojevremeno ispričao o jednom od svojih razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom posle izbora u Belorusiji 2020. godine, kada je francuski lider Putinu spominjao političke zatvorenike u Belorusiji.

Prošle subote uveče, francuski mediji javili su da je osnivač Telegrama Pavel Durov priveden na aerodromu Burže nakon izlaska iz privatnog aviona koji je navodno stigao iz Azerbejdžana.

Prema pisanju francuske štampe, Durov, koji ima francusko državljanstvo, bio je na francuskoj poternici zbog umešanosti u prikrivanje informacija o ilegalnim aktivnostima na svojoj aplikaciji Telegram, uključujući distribuciju dečje pornografije i trgovinu drogom.

On se sumnjiči i za nespremnost da sarađuje sa vlastima.

BONUS VIDEO: RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOZZART ASISTIRA, KLUBOVI POBEĐUJU: Nova oprema stigla na adrese više od 400 sportskih klubova