UHAPSILI STE DUROVA MOGLI BI I ZAKERBERGA: Medvedev pozvao Francusku da pritvori i vlasnika kompanije Meta

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 08. 2024. u 18:36

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev predložio je danas, nakon što je u Francuskoj pritvoren vlasnik Telegrama Pavel Durov, da vlasti te zemlje privedu i osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga zbog aktivnosti te društvene mreže na kojoj se, kako je rekao, dešavaju stvari slične onima za koje je Durov optužen.

УХАПСИЛИ СТЕ ДУРОВА МОГЛИ БИ И ЗАКЕРБЕРГА: Медведев позвао Француску да притвори и власника компаније Мета

Dmitrij Medvedev, Foto AP

-Neka uhapse Zakerberga kada dođe kod njih, isto se dešava i na Fejsbuku, rekao je Medvedev na sastanku sa kandidatima partije Jedinstvena Rusija za izbore na različitim nivoima, komentarišući pritvaranje Durova.

On je istakao da je hapšenje Durova u Francuskoj političko pitanje, uprkos negiranju francuskog predsednika Emanuela Makrona.

-Ovo je politička priča, šta god Makron tamo rekao, da je to čisto pravno pitanje, da se ne može uticati na odluku suda, rekao je Medvedev.

Medvedev je dodao da sada situacija oko pritvora Durova u Francuskoj "liči na politički progon onih struktura i onih vrsta informacionog poslovanja koji na ovaj ili onaj način rade u interesu Ruske Federacije".

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je za RIA Novosti da je Moskva poslala notu u kojoj traži pristup biznismenu, ali Pariz smatra da je njegovo francusko državljanstvo glavno.

Osnivač Telegrama ima pasoše Ruske Federacije, Francuske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sent Kitsa i Nevisa.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOZZART ASISTIRA, KLUBOVI POBEĐUJU: Nova oprema stigla na adrese više od 400 sportskih klubova