PAO DOGOVOR: Evo gde će i kada biti održana debata Kamale Haris i Donlada Trampa

Novosti online

27. 08. 2024. u 21:56

PREDSEDNIČKI kandidati demokrata i republikanac, Kamala Haris i Donald Tramp, dogovorili su se da će održati debatu 10. septembra.

ПАО ДОГОВОР: Ево где ће и када бити одржана дебата Камале Харис и Донлада Трампа

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, debata će biti održana na televiziji NBC, javlja Disclose.TV.

Kampanje Trampa i Haris bile su u sukobu oko toga da li bi mikrofoni trebalo da budu uključeni sve vreme trajanja debate, odnosno da li bi trebalo da bude uključen samo onom kandidatu koji u tom trenutku priča, javio je Aksios.

Kamala Haris, koja je prošlog meseca preuzela vrh demokratske liste nakon što je Bajden odustao od predsedničke trke, veruje da "mikrofoni oba kandidata treba da budu uključeni tokom celog prenosa," naveo je u saopštenju u ponedeljak Brajan Fallon, viši savetnik za komunikacije kampanje Haris.

- Naše razumevanje je da Trampovi savetnici preferiraju isključen mikrofon jer ne misle da njihov kandidat može samostalno da se ponaša predsednički 90 minuta - rekao je Falon.

S druge strane, Donald Tramp je tokom posete kampanji u Virdžiniji u ponedeljak rekao da to da li su mikrofoni isključeni nije važno za njega, ali da su "pristali na ista pravila" kao tokom prethodne debate.

- Dosta je igara. Prihvatili smo ABC debatu pod potpuno istim uslovima kao CNN debatu -  naveo je u saopštenju Džejson Miler, viši savetnik kampanje Trampa.

Inače, kada je Haris prihvatila poziv od ABC Njuz, njena kampanja je naznačila da se pravila debate još razrađuju, prenosi Politiko, koji je prvi izvestio o sporu oko pravila debate.

Šire slike radi, kampanje Trampa i predsednika Džoa Bajdena su preokrenule tradicionalne debate u maju kada su sabotirali komisiju koja ih organizuje i napravili su svoja pravila.

To je uključivalo odsustvo publike uživo i mikrofone koji bi se isključili dok kandidat ne govori. Kampanja Bajdena se nadala da će isključivanjem mikrofona moći da izbegne prekidanje od strane Trampa koje je dominiralo predsedničkim debatama 2020. godine. Međutim, isključeni mikrofoni mogli su zapravo da pomognu Trampu čineći da izgleda promišljenije nego u prethodnim debatama, primetila je Sara Fišer iz Aksiosa.

Inače, Tramp je prvobitno povukao saglasnost za debatu 10. septembra nakon što je Bajden suspendovao kampanju, insistirajući umesto toga na debati koju bi organizovao Foks Njuz ranije tokom meseca.

Tramp je kasnije prihvatio poziv od ABC Njuz da debatuje sa Haris 10. septembra.

Tramp je u nedelju kritikovao ABC Njuz, domaćina naredne debate, i postavio pitanje zašto bi trebalo da učestvuje.

-Pitam se, zašto bih učestvovao u debati protiv Kamale Haris na toj mreži - napisao je on na svom Truth Social nalogu.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: ROBERT DAVI: Beli Anđeo je spasio Trampa od atentata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASIO SE MUP: Ako vidite osobu sa fotografije, odmah zovite policiju