KIM DŽONG UN NA TESTU NOVIH LANSERA: Sistemi pokazali superiornu mobilnost i preciznost

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 08. 2024. u 00:33

PREDSEDNIK Severne Koreje Kim Džong Un prisustvovao je danas probnom lansiranju rakete prečnika 240 milimetara i novih lansirnih sistema, preneli su severnokorejski državni mediji.

КИМ ЏОНГ УН НА ТЕСТУ НОВИХ ЛАНСЕРА: Системи показали супериорну мобилност и прецизност

Foto Tanjug/AP

Kako se navodi, novi lansirni sistemi prikazali su “superiornu mobilnost i preciznost” tokom probnih lanisranja, prenosi Rojters.

Kim je ranije ove sedmice prisustvovao probnom letu nove serije dronova samoubica.

Severnokorejski lider je rekao da je neophodno razvijati i proizvoditi više "dronova samoubica" koji će se koristiti u jedinicama taktičke pešadije i specijalnih operacija.

Ministarstvo za ujedinjenje Južne Koreje saopštilo je da je to prvi put da je Pjongjang pokazao "dronove samoubice", koji su 2022. godine prešli granicu sa Južnom Korejom i čak nakratko ušli u zonu zabrane letova oko predsedničke kancelarije Seula, navodi agencija.

Foto Tanjug/AP

Seul je naveo da će ove godine rasporediti lasersko oružje za obaranje severnokorejskih dronova, čime je Južna Koreja postala prva zemlja u svetu koja će rasporediti takvo oružje u vojsci.

Južna Koreja i SAD prošle nedelje započele su zajedničke godišnje vojne vežbe, koje podrazumevaju i uvežbavanje odbrane od severnokorejskih dronova.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASIO SE MUP: Ako vidite osobu sa fotografije, odmah zovite policiju