"RUSIJA SPREMNA DA POMOGNE": Putin na vezi sa Alijevom

Novosti online

28. 08. 2024. u 12:31

RUSKI predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa liderom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom.

РУСИЈА СПРЕМНА ДА ПОМОГНЕ: Путин на вези са Алијевом

Foto: Tanjug/AP photo

Dva državnika razmenila su, između ostalog, mišljenja o aktuelnoj situaciji u Zakavkazju, uključujući pripremu azerbejdžansko-jermenskog mirovnog sporazuma, saopštio je Kremlj.

U saopštenju se ističe da je ruska strana potvrdila spremnost da i dalje pruža svu moguću pomoć Bakuu i Jerevanu prilikom izrade relevantnih uzajamno prihvatljivih odluka.

Pored toga, Putin i Alijev razmotrili su delimitaciju granica i deblokadu transportnih komunikacija.

- Lideri su izrazili zadovoljstvo zbog uspešnih rezultata nedavne državne posete ruskog predsednika Azerbejdžanu. Naglašeno je da će dosledna realizacija sporazuma postignutih tokom posete doprineti daljem unapređenju rusko-azerbejdžanskih odnosa savezništva i parnerstva - navodi pres-služba Kremlja.

Prethodno, Putin je sredinom avgusta boravio u poseti Azerbejdžanu u okviru koje je usvojena zajednička izjava u kojoj se ističe da su lideri dogovorili da nastave jačanje odnosa zasnovanih na principima međusobnog poštovanja državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta i nemešanja u unutrašnje stvari jednih drugih.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: HUTI NAPALI GRČKI TANKER: Snimak prikazuje napad na brod sa grčkom zastavom na Crvenom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: VSU priprema ofanzivu Zaporožje 2.0; Ruske snage buše odbranu kod Pokrovska; VSU ima inicijativu kod Kurska (VIDEO/FOTO)