"PUTIN ĆE MORATI DA SE SUOČI SA POSLEDICAMA" Analiza zvaničnika CIA: Ukrajina namerava da neko vreme zadrži deo osvojene ruske teritorije

Марија Стевановић
Marija Stevanović

28. 08. 2024. u 16:54

UKRAJINSKA vojska namerava da "određen period vremena" zadrži deo ruske teritorije koji je osvojila, a očekivana ruska kontraofanziva biće teška borba, izjavio je danas zamenik direktora CIA Dejvid Koen, prenosi Tanjug.

ПУТИН ЋЕ МОРАТИ ДА СЕ СУОЧИ СА ПОСЛЕДИЦАМА Анализа званичника ЦИА: Украјина намерава да неко време задржи део освојене руске територије

Foto: Profimedia

On je dodao da će ruski predsednik Vladimir Putin morati da se "suoči sa reperkusijama u svom društvu" zbog gubitka dela ruske teritorije, prenela je agencija Rojters.

Ukrajina je 6. avgusta pokrenula upad u ruski region Kurska, gde je, kako tvrdi, osvojila 100 naselja, dok ruske snage nastavljaju da polako napreduju u istočnom regionu Donjecka.

Ukrajina sada navodi da kontroliše više od 1.200 kvadratnih kilometara ruskog regiona Kurska. Koen je kazao da veruje da će Putin pokrenuti kontraofanzivu, ali očekuje da će to za Ruse biti teška borba. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski kazao je u utorak da će se rat sa Rusijom naposletku okončati dijalogom, ali da Kijev mora da bude u snažnoj poziciji, kao i da će predstaviti plan američkom predsedniku Džozefu Bajdenu i njegovim potencijalnim naslednicima.

Putin je kazao da svaki dogovor mora da počne od ukrajinskog prihvatanja “realnosti na terenu”, što bi značilo da Rusiji ostaju znatni delovi četiri ukrajinska regiona kao i Krim, podsetio je Rojters.

BONUS VIDEO:

AMERIKA U POSETI PEKINGU: Saliven savetnik za nacionalnu bezbednost u ,,kritičnoj,, misiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORA NA INTENZIVNOJ Ne smeju da ga operišu, menadžer za Novosti otkrio nove informacije: Intubiran je, stanje je isto