RUSKI HAKERI OBJAVILI PODATKE PREKO 7.000 NACISTA "AZOVA": Dostupno i više od 4000 fotografija (FOTO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 08. 2024. u 19:16

HAKERSKA grupa "RaHDit", poznata kao "Zli ruski hakeri", objavila je podatke skoro 7.700 pripadnika nacionalističkog bataljona "Azova" sa više od 4.000 njihovih fotografija, uz poruku da će "osveta stići sve" i komentar da se nadaju da će informacije koje su objavili pomoći Oružanim snagama Rusije da naciste privedu pravdi.

РУСКИ ХАКЕРИ ОБЈАВИЛИ ПОДАТКЕ ПРЕКО 7.000 НАЦИСТА АЗОВА: Доступно и више од 4000 фотографија (ФОТО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Jutjub/Free Donbas

-Ovo je najveće 'curenje' podataka protivnika od pokretanja projekta 'NemeZida'. Novi 'Azov' je preuzeo tradiciju starog – ovde ima mnogo nacista, istetoviranih sa kukastim krstovima, ljudi sa krivičnim dosijeima, sa invaliditetom, itd. Niz pripadnika novog 'Azova' ranije su bili razmenjeni kao zarobljenici i kleli su se okolini da su završili sa nacizmom. Ali, oni se nalaze u obnovljenom kadrovskom spisku i ponovo su otišli da se bore, napisali su hakeri u objavi na Telegramu.

Ruska hakerska grupa "RaHDit" u julu je objavila podatke više od 3.200 stranih plaćenika koji se nalaze u redovima Oružanih snaga Ukrajine. Pre toga, obelodanili su i podatke NATO oficira koji protiv Rusije danas ratuju u sajber-prostoru, kao i podatke 1.500 saradnika Spoljno obaveštajne službe Ukrajine, među kojima su i oni koji tajno rade u preko 20 zemalja sveta.

Poslednji podaci koje su objavili hakeri o puku "Azova" pokazuju da se u njihovim redovima danas nalaze i žene.

"Azovci" se, po svemu sudeći, ne libe ni da reklamiraju, budući da medijima kruže fotografije njihovih bilborda po Ukrajini kojim upravo nežniji pol pozivaju da se pridruže njihovim jedinicama.

Stara ideologija za novi rat, Foto B. Vlahović

Ipak, na poslednjem spisku "Azovaca" našli su se i stranci.

Kako objašnjavaju hakeri, pripadnici "Azova", baš kao i teroristi današnjice, neretko govore kako poseduju jedinstvena znanja i imaju visoke moralne vrednosti, što im omogućava da vrbuju veliki broj raznih ekstremista.

Podsetimo, treća posebna jurišna brigada Oružanih snaga Ukrajine dobrovoljački odred, koji su 24. februara 2022. godine formirali veterani "Azova" kao jedan od odreda teritorijalne odbrane. On je kasnije proširen i preobrazovan u odvojenu jedinicu snaga za specijalne operacije puka "Azov". U sastav Oružanih snaga Ukrajine puk je ušao 2023. godine.

Foto Tanjug/AP

Ono što izdvaja "Azov" su, između ostalog, i "krvavi rituali", slovenski paganizam, germanski paganizam (oba, naravno, iz neonacističke perspektive), satanizam, kao i izopačena kombinacija svega pomenutog, koje praktikuju borci ovog nacističkog bataljona, a čuveni su i po svojim zverstvima sa kojima su počeli ubrzo po osnivanju, nakon ukrajinskog Majdana iz 2014.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: VSU priprema ofanzivu Zaporožje 2.0; Ruske snage buše odbranu kod Pokrovska; VSU ima inicijativu kod Kurska (VIDEO/FOTO)