"ONI KAŽU DA SAM JA PRETNJA PO DEMOKRATIJU": Tramp optužio Bajdena i Haris za pokušaj atentata na njega

Novosti online

28. 08. 2024. u 19:45

REPUBLIKANSKI predsednički kandidat Donald Tramp okrivio je predsednika Džozefa Bajdena i svoju demokratsku rivalku Kamalu Haris za pokušaj atentata na njega prošlog meseca, optuživši ih da su Tajnoj službi otežali posao da ga zaštite.

ОНИ КАЖУ ДА САМ ЈА ПРЕТЊА ПО ДЕМОКРАТИЈУ: Трамп оптужио Бајдена и Харис за покушај атентата на њега

Foto: Tanjug

Tramp je ovu tvrdnju, za koju nije ponudio dokaze, izneo juče u tok šouu Dr Fil koji vodi Fil Mekgro, preneo je Gardijan.

Prethodno je objavljeno da je nekoliko agenata Tajne službe iz kancelarije u Pitsburgu poslato na administrativno odsustvo nakon napada na Trampa 13. jula u Pensilvaniji.

- Kada se to dogodilo, ljudi su se zapitali čija je krivica. Mislim da je to u izvesnoj meri krivica Bajdena i Harisove -  kazao je Tramp u tv emisiji.

On je dodao da njih dvoje nisu bili preterano zainteresovani za njegovo zdravlje I bezbednost.

- Oni su veoma otežali to da Tajna služba ima dovoljno potrebnog osoblja - rekao je Tramp.

Tajna služba je u danima nakon napada priznala da se obezbeđenje bivšeg predsednika žalilo na nedovoljan broj pripadnika bezbednosnog osoblja u prethodne dve godine, kao i da im na neke zahteve nisu odgovorili.

Nema, ipak, dokaza da su Bajden i Harisova, koji su osudili pokušaj atentata, direktno učestvovali, ili da su se mešali u posao i organizaciju Tajne službe.

Tramp je u emisiji takođe okrivio Bajdena i Haris za političku retoriku protiv njega, koja je, kako je sugerisao, mogla dovesti do pokušaja atentata.

- Oni kažu da sam ja pretnja po demokratiju. To je fraza koju samo ponavljaju, a to može izazvati potencijalne ubice. To je užasna stvar. Možda je taj metak stigao zbog njihove retorike - rekao je bivši predsednik.

FBI je saopštio da je napadač na Trampa Metju Kruks, koji je ubijen, delovao sam i da nisu nađeni dokazi njegovih ideoloških motiva.

BONUS VIDEO:

AMERIKA U POSETI PEKINGU: Saliven savetnik za nacionalnu bezbednost u ,,kritičnoj,, misiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASIO SE MUP: Ako vidite osobu sa fotografije, odmah zovite policiju