NAPADAČ JE PRATIO I BAJDENA: FBI otkrio nove detalje o Trampovom napadaču

Jovana Švedić

28. 08. 2024. u 21:56

STARIJI službenik FBI izjavio je da je napadač koji je upucao bivšeg predsednika Donalda Trampa prošlog meseca video događaj kao " savršenu priliku".

НАПАДАЧ ЈЕ ПРАТИО И БАЈДЕНА: ФБИ открио нове детаље о Трамповом нападачу

Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Istraga napada pokazala je da je napadač aktivno istraživao događaje na kojima će prisustvovati ne samo Donald Tramp, već i aktuelni predsednik Džo Bajden, koji je u to vreme bio kandidat za predsednika sa demokratske strane.

FBI je saopštio da u napadu nije bilo saučesnika. Agencija je takođe objavila nove fotografije, uključujući dokaze prikupljene na licu mesta i improvizovanu eksplozivnu napravu pronađenu u gepeku napadačevog vozila.

Prema izjavama FBI-a, motiv napada još uvek nije jasno utvrđen.

U istrazi je obavljeno preko 1000 intervjua, pregledano stotine sati video materijala i veliki broj enkriptovanih poruka, koji još uvek nisu otkrili konkretni razlog za napad.

Međutim ono što jeste otkriveno iz internet istorije napadača, jeste to da je napadač istraživao o svim događajima kojima će prisustvovati Tramp i Bajden.

Kada je saznao da će Tramp posetiti Pensilvaniju, postao je izuzetno fokusiran, istražujući sve detalje o mitingu, uključujući mesto održavanja, vremenske uslove i lokaciju podijuma.

Takođe je uz pomoć drona snimao mesto mitinga dana ranije, navodi novinar u izveštaju za Si-Bi-Es Njuz.

Na socijalnim mrežama, istražitelji su pronašli tragove iz 2019. godine u kojima je napadač tražio uputstva za pravljenje eksplozivne naprave, što potvrđuje teoriju da je napadač tragao za savršenom prilikom za napad.

BONUS VIDEO:

AMERIKA U POSETI PEKINGU: Saliven savetnik za nacionalnu bezbednost u ,,kritičnoj,, misiji


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREĆI SVETSKI RAT ZBOG NAPADA NA KURSK Hitno se oglasio Kremlj o izjavi Donalda Trampa