PRVI SNIMAK DUROVA NAKON IZLASKA IZ ZATVORA: Jedna stvar svima zapala za oko (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

29. 08. 2024. u 11:35 >> 11:35

OBJAVLjEN je prvi video-snimak izlaska iz pritvora osnivača Telegrama Pavela Durova. Kako je francusko tužilaštvo saopštilo u sredu uveče, on je stavljen pod sudski nadzor i mora da položi kauciju u iznosu od pet miliona evra.

ПРВИ СНИМАК ДУРОВА НАКОН ИЗЛАСКА ИЗ ЗАТВОРА: Једна ствар свима запала за око (ВИДЕО)

Foto AP

Durovu je sinoć ukinut pritvor i on je u privatnom automobilu napustio zgradu suda u Parizu.

Kako je precizirano, Durov je u sudu proveo više od osam sati, nakon čega je parisko tužilaštvo objavilo mogućnost njegovog puštanja uz kauciju.

Zgradu je napustio kroz bočnu kapiju, a ne kroz glavni ulaz, gde su se okupili novinari. Na kapiji ga je čekao privatni minibus, obezbeđenje i verovatno advokat. Durov je nosio bejzbol kapu, ali i naočare za sunce, iako je bio mrak. Ništa nije komentarisao i brzo je ušao u vozilo.

Advokat Durova: Telegram poštuje evropske zakone

Advokat Pavela Durova u Francuskoj David-Olivje Kaminski izjavio je da Telegram poštuje evropske zakone, kao i da smatra apsurdnim tvrdnje da je vlasnik društvene mreže odgovoran za zloupotrebe počinjene na njoj.

- Telegram poštuje evropske zakone, uključujući i Uredbu o digitalnim uslugama, a njegove aktivnosti moderiranja su u skladu sa standardima. Besmisleno je govoriti da su platforma ili njen rukovodilac odgovorni za zloupotrebe koje su se desile - objasnio je on.

Karlson: Ništa bez Bajdenovog odobrenja

Francuske vlasti nisu mogle da privedu osnivača Telegrama Pavela Durova bez odobrenja administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena, izjavio je američki novinar Taker Karlson.

- To je veliki korak, veoma je teško da neupućeni posmatrač kao što sam ja poveruje da je francuski predsednik Emanuel Makron mogao ili učinio to bez podrške ili barem saglasnosti Bajdenove administracije - rekao je Karlson na društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

30 MUŠKARACA OTIŠLO DA RADI U NEMAČKU, KAD SU SE VRATILI ŽENE DOBILE RAK GRLIĆA MATERICE: Doktor iz Fronta ispričao hit priču (VIDEO)