"VIDEĆEMO ŠTA ĆE BITI DALJE" Peskov: Nadam se da se slučaj Durov neće pretvoriti u politički progon

Tanjug

29. 08. 2024. u 12:47

PORTPAROL ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je danas da slučaj osnivača Telegrama Pavela Durova, protiv koga je francuski sud pokrenuo formalnu istragu zbog sumnje u organizovani kriminal na toj aplikaciji, ne bi trebalo da se pretvori u politički progon.

ВИДЕЋЕМО ШТА ЋЕ БИТИ ДАЉЕ Песков: Надам се да се случај Дуров неће претворити у политички прогон

Instagram

- Glavno je da se ono što se dešava u Francuskoj ne pretvori u politički progon. Znamo da je francuski predsednik Emanuel Makron negirao bilo kakvu povezanost sa politikom, ali se, s druge strane, iznose određene optužbe. Videćemo šta će biti dalje - rekao je Peskov novinarima.

On je odbio da komentariše francusko državljanstvo Pavela Durova.

- Mi ga, naravno, smatramo državljaninom Rusije. I, ako bude potrebno, u skladu sa svojim mogućnostima, bićemo spremni da pružimo pomoć, kao i svakom građaninu Rusije - naglasio je portparol Kremlja, prenosi Izvestija.

Peskov je napomenuo da Durov trenutno ima sve što je potrebno da obezbedi sopstvenu pravnu zaštitu.

Povodom pisanja medija da je Francuska zatražila od Švajcarske informacije o optužbama protiv osnivača Durova da je zlostavljao svoje dete, Peskov je rekao da je moguće da te informacije nisu tačne.

- Videli smo, ali ne možemo da budemo sigurni u pouzdanost informacija - rekao je Peskov.

List Forbs je prethodno preneo da je Durov osumnjičen u krivičnom slučaju u Švajcarskoj. Slučaj je pokrenut u martu prošle godine nakon žalbe Irine Bolgar, koja tvrdi da je majka troje dece preduzetnika.

Na sudu je ta žena izjavila da je osnivač Telegrama "pokazao agresiju prema jednom od svoje dece". Detetu je, kako je preneo Forbs, dijagnostikovan potres mozga.

BONUS VIDEO: RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAMIONI S NOVCEM KREĆU NA MARAKANU! Crvena zvezda obezbedila neverovatnu zaradu zbog plasmana u Ligu šampiona!