DUROVU UZELI SVE PASOŠE: Mora da živi na adresi koju je odredio sudija

Novosti onlajn

29. 08. 2024. u 15:50

SUD u Parizu oduzeo je sve pasoše osnivaču Telegrama Pavelu Durovu, koji je 24. avgusta priveden u Francuskoj, saopštila je ruskim medijima član Advokatske komore Pariza i Nice Irina Sidorova. Dokumenti su oduzeti za vreme istrage.

ДУРОВУ УЗЕЛИ СВЕ ПАСОШЕ: Мора да живи на адреси коју је одредио судија

Foto Tanjug/AP/Tatan Syuflana

- To jest, on nema mogućnost da napusti Francusku ni vazdušnim, ni morskim, niti kopnenim putem - objasnila je advokatica.

Francuski mediji su saopštili ranije da će Durov morati da preda svoje pasoše i da će morati da živi na adresi koju je odredio sudija.

Istovremeno, tužilaštvo je objasnilo da osnivač Telegrama neće morati da nosi elektronsku narukvicu da bi se pratilo njegovo kretanje.

Podsetimo, francusko tužilaštvo je u sredu uveče saopštilo da je osnivač Telegrama Pavel Durov stavljen pod sudski nadzor i mora da položi kauciju u iznosu od pet miliona evra, nakon čega je saopšteno da je Durov oslobođen i da je u privatnom automobilu napustio zgradu suda u Parizu.

Francuski mediji su u subotu uveče javili da je Durov priveden na aerodromu „Burže“. On je priveden kada je izlazio iz privatnog aviona, koji je navodno stigao iz Azerbejdžana. Tužilaštvo u Parizu je objavilo spisak od 12 krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Među njima su saučesništvo u nabavci, transportu, posedovanju, ponudi ili prodaji narkotika, kao i saučesništvo u prevari koju je izvela organizovana banda, prenose francuski mediji. Francusko pravosuđe se interesuje za društvenu mrežu Telegram zbog nedostatka moderacije i akcija za suzbijanje trgovine drogom na toj platformi, ali i zbog sprečavanja širenja sadržaja pedofilskog karaktera.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

VRATOLOMIJA NA 3200 NETARA: Kazahstanski akrobat Galimzhan Auesbai prkosi gravitaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U SLUŽBI DOSTIZANJA CILJEVA ODRŽIVOG RAZVOJA: Fokus na obrazovanje i zaposlenje