RUSI POKUŠAVAJU DA PROBIJU NAŠU ODBRANU: Sirski - Borbe su izuzetno teške kod Pokrovska, a evo zašto je ovaj grad važan za Putina (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 08. 2024. u 22:23

ALEKSANDAR Sirski, vrhovni komandant ukrajinskih oružanih snaga koji je nekoliko dana proveo na istočnom frontu kod Pokrovska rekao je da su borbe koje se vode "izuzetno teške".

РУСИ ПОКУШАВАЈУ ДА ПРОБИЈУ НАШУ ОДБРАНУ: Сирски - Борбе су изузетно тешке код Покровска, а ево зашто је овај град важан за Путина (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Rusija poslednjih meseci napreduje prema strateški važnom gradu Pokrovsku u istočnoj ukrajinskoj regiji Donjeck.

Intezitet napada nije se smanjio ni kada je Ukrajina pokrenula iznenadni upad u rusku zapadnu regiju Kursk 6. avgusta. Predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je situacija u blizini Pokrovska "ekstremno teška" i da će Kijev dodatno ojačati svoje pozicije i da se razmatraju "konkretne odbrambene akcije".

- Borbe su izuzetno teške. Neprijatelj u bitku uključuje sve što može da se kreće kako bi se napredovao, pokušavajući da probije našu odbranu - napisao je Aleksandr Sirski na Fejsbuku.

Najžešće borbe, dodao je, vode se u području Krasni Jar, oko 10 km od Pokrovska. Također je rekao da su istočna predgrađa Grodovke, manje od devet kilometara od strateške rute koja povezuje Kostjantinovku, pod snažnim napadima.

Pokrovsk je bitan za Rusiju jer se nalazi na ključnoj saobraćajnici koju koristi ukrajinska vojska za snabdevanje drugih ugroženih ispostava koje drže Ukrajinci, poput gradova Časov Jar i Kostjantinovke.

Pokrovsk je saoraćajni i železnički čvor i grad koji mje pre rata imao oko 60.000 stanovnika, od kojih je ostalo još nekoliko desetina iako su u toku velike evakuacije.

(Rojters/Blic.rs)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKI POLITIKOLOG: Saveznici Ukrajine više ne mogu da utiču na tok sukoba, Putin to veoma dobro razume