INCIDENT U KASARNI IRCG: Dve osobe stradale, 10 povređeno

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 08. 2024. u 00:10

DVE osobe preminule su od posledica curenja gasa u centru Iranske Revolucionarne garde, dok je deset ljudi povređeno, javila je danas državna iranska televizija.

INCIDENT U KASARNI IRCG: Две особе страдале, 10 повређено

Foto: EPA

Do curenja gasa došlo je u radionici koja je u sastavu Garde u provinciji Isfahan, a povređeni su prebačeni u bolnicu, preneo je AP.

U saopštenju Revolucionarne garde iz Isfahana objavljena su imena poginulih, ali nije navedeno da li su dva visoka oficira umrla od gušenja gasom, ili je curenje gasa izazvalo eksploziju. Takođe nije precizirano kako su ostale osobe povređene.

U objektima Revolucionarne garde proteklih godina bilo je više eksplozija, a najveća se dogodila 2011. kada je u eksploziji u raketnoj bazi u blizini Teherana poginulo 17 ljudi, uključujući komandanta Hasana Tehranija Moghadama, koji je vodio raketni program ove paravojne formacije, navodi AP.

Isprva su vlasti opisale eksploziju kao nesreću, ali je jedan bivši zatvorenik kasnije ispričao da su ga pripadnici Garde ispitivali zbog sumnje da je Izrael izazvao eksploziju.

Tenzije u Iranu i regionu ostaju povišene otkako je u Teheranu 31. jula ubijen politički lider palestinskog Hamasa, Ismail Hanije, za šta je Iran okrivio Izrael.

Iranski najviši zvaničnici obećali su da će se osvetiti Izraelu zbog ubistva Hanijea.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U SLUŽBI DOSTIZANJA CILJEVA ODRŽIVOG RAZVOJA: Fokus na obrazovanje i zaposlenje