"NEMA VIŠE PARAZITIRANJA, UKRAJINI SLEDI RASPADANJE": Medvedev do detalja objasnio budućnost Kijeva

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

30. 08. 2024. u 10:27

UKRAJINA više nema na čemu da parazitira, nema ništa svoje, a obimna pomoć Zapada će uskoro prestati, a onda će doći do raspadanja, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

НЕМА ВИШЕ ПАРАЗИТИРАЊА, УКРАЈИНИ СЛЕДИ РАСПАДАЊЕ: Медведев до детаља објаснио будућност Кијева

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako je rekao, resursna baza koju su krajem 20. veka nezakonito stekli sledbenici Stepana Bandere, vratila se u rodnu zemlju.

- Nema više ničega na čemu bi moglo da se parazitira. Krupna pomoć Zapada će uskoro biti obustavljena iz potpuno regularnih razloga, a onda postoji samo brzo raspadanje i neminovna dezintegracija - ocenio je bivši ruski premijer.

Pokrovitelji Kijeva, koji sponzorišu rat, ne nastoje da pomognu ukrajinskom narodu – njima je potreban pristup rudama te zemlje, smatra Medvedev.

- Prazna kasa neonacističke države neće se popuniti sama od sebe. Ukrajinski pokrovitelji to dobro razumeju. Njihov cilj nikako nije da pomognu nesrećnom ukrajinskom narodu, za koji nikada nisu marili. Pristup rudama je ono što može da nadoknadi tokove nepovratnog novca koji nestaje pred našim očima u procesu beskrajne krađe kijevskog korumpiranog ološa - napisao je on na Telegram kanalu.

Medvedev smatra da su „kijevski neonacisti“ toliko željni da vrate Donbas koji nije njihov, a u tome ih očajnički podržavaju na Zapadu, jer im jednostavno treba novac.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti naveo je podatke iz otvorenih izvora, prema kojima se ukupna vrednost zaliha ruda u celoj Ukrajini procenjuje na skoro 14,8 biliona dolara, pri čemu 7,3 triliona dolara otpada na Lugansku i Donjecku Narodnu Republiku.

- Odnosno, skoro polovina nacionalnog bogatstva bivše Ukrajine je Donbas! - istakao je Medevdev.

Prema njegovim rečima, resursi Krima, Zaporoške i Hersonske oblasti, koji su vraćeni Rusiji, procenjuju se na još 821 milijardu dolara.

- Sve ovo čini skoro 63 odsto ukrajinskih nalazišta uglja, 42 odsto nalazišta metala i 33 odsto retkih i drugih važnih materijala, uključujući litijum. A u zemljama 'banderovaca Zapadne Ukrajine' postoje resursi vredni samo 723 milijarde dolara, što ne prelazi 5 odsto svih rezervi - objasnio je Medvedev.

Stoga je njegov zaključak da kijevski režim nastoji da vrati izgubljeno „po svaku cenu“, dok mu životi Ukrajinaca nisu bitni.

Podsetimo, Stepan Bandera je ozloglašeni ukrajinski nacionalni „heroj“, koji je sarađivao sa nacistima tokom Drugog svetskog rata.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI NA POZICIJI - Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNA ISPOVEST: Savo je otkrio da ima maligni melanom, a spasila ga je samo jedna stvar (VIDEO)