CELA VENECUELA OSTALA BEZ STRUJE: Vlada krivi opoziciju, stručnjaci kažu drugačije

Jovana Švedić

30. 08. 2024. u 15:35

NAKON prošlomesečnih osporavanih predsedničkih izbora, zvaničnici su okrivili protivnike za ovaj prekid.

ЦЕЛА ВЕНЕЦУЕЛА ОСТАЛА БЕЗ СТРУЈЕ: Влада криви опозицију, стручњаци кажу другачије

Foto: EPA

Veći deo Venecuele probudio se vestima o nestanku struje, a vlasti tvrde da su "saboteri" gađali nacionalnu električnu mrežu.

U petak, ministar komunikacija Fredi Nanez, rekao je na državnom katalu Ve-Te-Ve da jre nestanak struje evidentiran oko 4:40 ujutru po lokalnom vremenu i da je "skoro sva nacionalna teritorija", uključujući i glavni grad Karakas, prijavila "potpuni ili delimični" nestanak struje.

- Ponovo smo bili žrtve sabotaže električne energije. Cela vlada je aktivirana da prevaziđe ovu agresiju. - rekao je Nanez, ne iznoseći više detalja, dodajući da vlasti rade na potpunom obnavljanju usluge.

Tokom perioda nemira 2019. godine, Venecuela je patila od redovnih nestanaka struje za koje je vlada uvek krivila protivnike vlade predsednika Nikolasa Madura.

Međutim, energetski stručnjaci izjavili su da su prekidi rezultat požara koji su oštetili dalekovode i lošeg odžavanja hidroelektrične infrastrukture.

Nakon prošlomesečnih osporavanih predsedničkih izbora, zvaničnici su ponovo okrivili protivnike čak i za manje nezgode.

Prekidi su se poklopili sa antivladinim protestima u sredu, a kritičari Madura izašli su na ulice u pokušaju da okupe opoziciju tačno mesec dana kako su se završili predsednički izbori.

- Ovo je konstantna strategija opozicije, neprijatelja ove zemlje, da utiče na stanovništvo - rekao je Diosdado Kabelo, novoimenovani ministar unutrašnjih poslova za koga se  veruje da je drugi najmoćniji čovek u zemlji, nakon prekida rada u utorak.

Saobraćaj je tokom uobičajeno prometnog špica bio neopterećen, a neki ljudi su se žalili da ne mogu da komuniciraju sa članovima porodice zbog nedostatka usluge mobilnog telefona.

(Aldžazira)

BONUS VIDEO:
SVETSKO PRVENSTVO U TANGU: Pogledajte plesače kako se takmiče u najzanosnijem plesu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMINUO MLADI GLUMAC: Spasioci pola sata pokušavali da ga ožive