"TERORIZAM JE PODNOŠLJIV SAMO KADA JE NA METI NAŠEG NARODA" : Iran kritikuje dvostruke standarde Velike Britanije

Jovana Švedić

30. 08. 2024. u 19:30

Pozivajući se na dvostruke standarde britanskih vlasti, iranska ambasada u Londonu je izjavila da je terorizam podnošljiv kada je na meti Iranaca, ali da se na drugim mestima osuđuje.

ТЕРОРИЗАМ ЈЕ ПОДНОШЉИВ САМО КАДА ЈЕ НА МЕТИ НАШЕГ НАРОДА : Иран критикује двоструке стандарде Велике Британије

Foto: Tanjug

Ambasada Islamske Republike Iran u Londonu izjavila je na društvenoj mreži Iks da je organizacija Mudžahedin-e Kalk, grupa koju je međunarodna zajednica odavno priznala kao teroristička, izvršila atentat na predsednika i premijera Irana 29. avgusta. 1981.

U ovoj poruci je istaknuto da iako priroda ove terorističke grupe nije promenjena, njihova imena su uklonjena sa liste terorističkih organizacija radi pritiska na Iran.

- Neki članovi britanskog parlamenta svake godine su domaćini lideru ove grupe, a neke od ozloglašenih desničarskih novina u Velikoj Britaniji pružaju im platformu - dodaje se u poruci.

Pozivajući se na dvostruke standarde britanskih vlasti, iranska ambasada u Londonu je izjavila "da je terorizam podnošljiv kada je na meti Iranaca, ali se osuđuje kada se desi na drugim mestima."

(MEHR Njuz)

BONUS VIDEO:

VRATOLOMIJA NA 3200 NETARA: Kazahstanski akrobat Galimzhan Auesbai prkosi gravitaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO JE VUČIĆ RASTURIO LICEMERJE  MILATOVIĆA I OSTALIH POPUT NJEGA: Predsednik Srbije ogolio sve neistine isključivo istinom