NEKI OCENJUJU NJIHOV AKTIVIZAM KAO EKSTREMNI: Tramp će se sastati sa predstavnicama neprofitne grupe Mame za slobodu

Novosti online

31. 08. 2024. u 00:31

REPUBLIKANSKI predsednički kandidat Donald Tramp sastaće se kasnije danas sa predstavnicama neprofitne konzervativne grupe Mame za slobodu koja je predvodila napore da se pominjanje LGBT+ identiteta i strukturalni rasizam izbace iz učionica državnih škola.

НЕКИ ОЦЕЊУЈУ ЊИХОВ АКТИВИЗАМ КАО ЕКСТРЕМНИ: Трамп ће се састати са представницама непрофитне групе Маме за слободу

Foto: Tanjug/AP


Kako prenosi AP, bivši predsednik nastoji da ovim susretom ojača podršku i entuzijazam u svojoj bazi. Najveći deo ove grupe, koja broji više od 130.000 članova, čine konzervativci koji se slažu sa Trampom da glas roditelja treba više da se čuje u sistemu državnog obrazovanja.
       

Tramp, ipak, rizikuje i da udalji neke svoje umerene glasače, od kojih mnogi smatraju da su Mame za slobodu i njihov aktivizam suviše ekstremni, navodi AP.

Ova grupa je pre godinu dana smatrana kao rastući ključni igrač u konzervativnoj politici koji bi mogao da ima veliku ulogu u podršci republikanaca. 

Tramp je pozvao i na ukidanje ministarstva obrazovanja, zabranu transrodnim sportistima da se takmiče u ženskim sportovima, kao i na smanjenje finansija za škole koje “promovišu nepriličan rasni, seksualni ili politički sadržaj”.   

Njegova demokratska rivalka Kamala Haris kritikovala je Trampa zbog pretnji da će rasformirati ministarstvo obrazovanja.

BONUS VIDEO: KOJE TEŠKE REČI KORISTE KANDIDATI U AMERIČKOJ PREDSEDNIČKOJ KAMPANjI


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAČUNICA! Evo koliko bodova treba Crvena zvezda da osvoji da bi prošla u nokaut fazu nove UEFA Lige šampiona!