(VIDEO) OTAC HEROJ: Spasao osmomesečnog sina sigurne smrti, vozač kažnjen sa 15.000 dinara - sto iz pekare im bio štit

Novosti online

31. 08. 2024. u 13:35

DRAMATIČNE scene odigrale su se na jednom bulevaru u Galatiju, u Rumuniji. Zaštitnički instinkt jednog oca spasao je život osmomesečnoj bebi.

(ВИДЕО) ОТАЦ ХЕРОЈ: Спасао осмомесечног сина сигурне смрти, возач кажњен са 15.000 динара - сто из пекаре им био штит

Foto: Jutjub printskrin/Observator News

Muškarac je šetao dete u kolicima po trotoaru, kada se automobil, koji je trenutak pre toga učestvovao u saobraćajnoj nesreći, prevrnuo i poleteo ka njima. Neverovatnim refleksom, otac-heroj je u poslednjem trenutku uspeo da skloni dete sa putanje automobila, piše Antena Observator.

Kamere su zabeležile trenutak, a snimak je postao viralan.

Muškarac je imao samo deliće sekunde da reaguje. Automobil, koji je udario vozač koji nije pazio prilikom promene trake, prevrnuo se i nekontrolisano se isprevrtao po trotoaru.

Foto: Jutjub printskrin/Observator News

Udarac u stub usmerio ga je direktno ka porodici koja je izašla u šetnju sa osmomesečnom bebom.

Ispovest oca-heroja

Iako je otac deteta u trenutku nesreće razgovarao telefonom, pokazao je neverovatan refleks. Prvo je povukao kolica jednom rukom, a zatim ih jednostavno podigao u vazduh, čime je izbegao da ih udari automobil.

- Povukao sam kolica... kao što bi to svaki roditelj uradio. To bi svaki roditelj uradio u tom trenutku. Ka nama je dolazila gomila nekontrolisanog metala. Čekao sam trenutak da vidim kuda ide. I da, stvarno je išao ka nama - rekao je Florin Dorojan, otac deteta.

Nesreća se dogodila u sredu uveče, na prometnoj ulici u Galatiju. Bilo je to vreme kada porodica Dorojan obično izlazi u šetnju sa Vladućem, najmlađim članom porodice.

- Odmah nakon toga sam doživela napad panike. Jako sam se uplašila. Bila sam jako uplašena za dete, jer sam mislila da će automobil naleteti na njega. On se malo uplašio tada, zaplakao je, ali se brzo smirio. Mislim da se uplašio zbog buke... - kaže Mirela Dorojan, majka deteta.

Za Vladućea, njegov otac će uvek biti heroj, doslovno.

Foto: Jutjub printskrin/Observator News

Ipak, porodica je imala i sreće. Sto postavljen ispred pekare poslužio je kao štit od delova automobila koji su se otkinuli prilikom udara. Zaposlene u pekari odmah su izašle da provere da li su prolaznici u redu.

- Mislim da je instinkt. Uzeo je kolica u ruke i stavio ih tačno u naš ugao, kod prodavnice - rekla je upravnica pekare.

Za volanom automobila koji je završio na trotoaru bio je 18-godišnji vozač. Mladić je, čudom, iz ove nesreće izašao nepovređen.

Vozač, koji je bio na ivici da izazove tragediju, je 24-godišnji muškarac. Prošao je samo sa kaznom od 650 leja (oko 15.000 dinara) zbog nepažnje pri promeni smera kretanja.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO ZBOG ČEGA JE SRBINU ODUZETA MEDALJA U PARIZU: Ovaj potez ih otkrio