TRAMP MARKU PRETI DOŽIVOTNOM ROBIJOM: Zakerberg priznao da je "Fejsbuk" uređivala Bela kuća

K. Lalić Spirković

01. 09. 2024. u 15:24

DONALD Tramp u novoj knjizi "Save America", koja bi trebalo da bude objavljena sledeće nedelje, preti Marku Zakerbergu i svim drugima koji se nezakonito budu mešali u izbore doživotnim zatvorom ako pobedi na predsedničkim izborima.

ТРАМП МАРКУ ПРЕТИ  ДОЖИВОТНОМ РОБИЈОМ: Закерберг признао да је Фејсбук уређивала Бела кућа

Foto: Tanjug/AP

Knjiga treba da budu promovisana naredne nedelje, a dolazi nekoliko dana pošto je medijski mogul Zakerberg senzacionalno priznao da je Bajdenova Bela kuća vršila pritisak na "Fejsbuk" da cenzuriše sadržaj o kovidu 19 i priču o laptopu Hantera Bajdena. Takođe, ovaj "rad" bivšeg predsednika pojavljuje se u danima kada je u Parizu uhapšen pa pušten osnivač "Telegrama" Pavel Durov i dok se Ilonu Masku preti zatvorom u Brazilu dok je mreža "Iks" u ovoj zemlji "na ledu".

Rat za "narativ", slobodu govora i "slobodu cenzure" još nije postao "kinetički", ali traje u celom svetu. Da li je istina subjektivna ili objektivna, relativna ili apsolutna, apsurdno je, odlučuju sudovi!

Nemoj promovisati, nije zgodno

BAJDENOVA administracija je vršila pritisak na "Amazon" da sakrije knjige za prodaju na svojoj platformi, koje su bile kritične prema vakcinama tokom pandemije, napisao je ranije Jim Jordan na mreži "Iks", objašnjavajući kako interni mejlovi iz Amazona sadrže svedočanstva da je po naređenju Bele kuće smanjivana vidljivost naslova koje je vlada smatrala previše kritičnim prema velikim farmaceutskim proizvodima.

Kada je u pitanju Zakerberg, on je u pokajničkom pismu Predsedničkom komitetu Kongresa koji istražuje zloupotrebu madijskih platformi koje su kršile Prvi amandman Ustava SAD (pravo na slobodnu reč) naglasio da je bio prisiljen da cenzuriše javni govor!

 - Godine 2021, visoki zvaničnici iz Bajdenove administracije, uključujući Belu kuću, mesecima su više puta vršili pritisak na naše timove da cenzurišu određeni sadržaj o kovidu 19, uključujući humor i satiru, i izrazili su dosta "frustracije" prema našim timovima kada se nismo složili - napisao je osnivač "Fejsbuka" Džimu Džordanu koji vodi istragu u Kongresu. - Verujem da je pritisak vlade bio pogrešan, i žalim što nismo bili otvorenije o tome. Takođe mislim da smo doneli neke izbore koje, u retrospektivi u svetlu novih informacija, danas ne bismo doneli - napisao je.

Šef META je priznao da je "Fejsbuk" pogrešno cenzurisao priču o laptopu Hantera Bajdena kao rezultat upozorenja FBI da to predstavlja "potencijalnu rusku operaciju dezinformisanja", uprkos tome što je priča potpuno istinita!

Pomno ga pratimo i ako ovaj put uradi bilo šta nezakonito, ostatak života u zatvoru

U knjizi "Save America", koja se iščekuje, Tramp kaže da "pažljivo posmatra njega (Zakerberga)" uoči izbora u novembru. Prema "Njujork postu", koji prenosi izvode iz knjige, bivši predsednik opisuje i kako ga je "dok je bio na funkciji" Zakerberg posetio sa svojom veoma simpatičnom ženom na večeri i da je dvojac iz Silicijumske doline bio ljubazan "koliko god se to može".

 - Rekao mi je da na "Fejsbuku" nema nikog poput Trampa. Ali u isto vreme, usmerio je sve protiv mene - piše ekspredsednik.

 - Pomno ga pratimo i ako ovaj put uradi bilo šta nezakonito, provešće ostatak života u zatvoru - kao i drugi koji varaju na predsedničkim izborima 2024. - dodaje. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Novak Đoković ovo nije doživeo sedam godina