ĆELIJE DOSTUPNE ZA IZDAVANJE: Britanija bi mogla da šalje zatvorenike u Estoniju, nema mesta u zatvorima

Novosti online

31. 08. 2024. u 18:13

BRITANSKI osuđenici možda će biti poslati u Estoniju nakon što je broj zatvorenika u Engleskoj i Velsu dostigao rekordnih 88.350 posle nereda u zemlji izazvanih ubistvima u Sautportu u julu.

ЋЕЛИЈЕ ДОСТУПНЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ: Британија би могла да шаље затворенике у Естонију, нема места у затворима

Foto: B. D.


Estonska ministarka pravde Lisa Pakosta saopštila je da u estonskim zatvorima ima dovoljno mesta, a da su ćelije dostupne za izdavanje, ako je Britaniji potrebna pomoć da se izbori sa krizom. 

Prema rečima Pakoste, ta šema bi mogla da vredi 25 miliona funti za Estoniju, a Britanija i Švedska navodno već pregovaraju o slanju zatvorenika u tu baltičku zemlju, prenosi Miror.

- Pola mesta je (u zatvorima) prazno. I tačno je da sam vladinom kabinetu dala dopis na raspravu, da izabere pravac rešenja (ovog pitanja) -  rekla je ministarka.

Ovo dolazi nakon što su britanske vlasti uputile molbu sudijama da ne šalju osuđenike u zatvor zbog zločina niskog stepena, a predloženo je i prevremeno puštanje na slobodu pojedinih zatvorenika kako bi se rešio problem prenaseljenosti u britanskim zatvorima.

Engleska i Vels su u petak prijavili prijavili 88.350 zatvorenika, što je najveći broj od 2011, nakon talasa nereda koji su izbili u Britaniji posle ubistva tri devojčice u Sautportu.

BONUS VIDEO: NAJVEĆI ZATVOR U AMERICI: Pogled iznutra na El Salvador

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO JE VUČIĆ RASTURIO LICEMERJE  MILATOVIĆA I OSTALIH POPUT NJEGA: Predsednik Srbije ogolio sve neistine isključivo istinom