SLEDI MU KRIVIČNA PRIJAVA: Američka policija podiže optužnicu protiv muškarca zbog incidenta na Trampovom skupu

Novosti online

31. 08. 2024. u 20:09

MUŠKARAC koji je u petak upao u prostor za štampu na mitigu republikanca Donalda Trampa u Džonstaunu, u Pensilvaniji, suočiće se sa krivičnom prijavom, saopštila je danas policija.

СЛЕДИ МУ КРИВИЧНА ПРИЈАВА:  Америчка полиција подиже оптужницу против мушкарца због инцидента на Трамповом скупу

Foto: AP Photo/Alex Brandon


Šef policije Džonstauna Ričard M. Pričard potvrdio je danas agenciji AP da je muškarac uhapšen, pušten i da će biti zvanično optužen sledeće nedelje. 

Pričard je rekao da će se čovek, čiji će identitet biti otkriven kada bude podignuta optužnica, suočiti sa prekršajima na opštinskom sudu zbog izazivanja nereda, pružanja otpora hapšenju i ometanja javnog okupljanja.

Incident se dogodio u petak nedugo nakon što je Tramp uputio kritike na račun najvećih američkih medijskih kuća zbog, kako je rekao, lošeg izveštavanja i favorizovanja demokratske kandidatkinje Kamale Haris.

Čovek je prešao barijeru koja je okruživala medijski prostor i počeo da se penje iza stuba gde su bili smešteni televizijski reporteri i kamere, pokazao je snimak incidenta koji je na društvenim mrežama objavio reporter Si-Bi-Es (CBS) njuza.

Ljudi koji su bili u njegovoj blizini pokušali su da skinu muškarca sa stuba i brzo su im se pridružili policajci i šerifovi zamenici, koji su upotrebili električni šoker.

- Ima li negde nešto zabavnije od Trampovog mitinga? -  rekao je Tramp, dok su okupljeni tapšali policajcima dok su odvodili uhapšenog muškarca, a kasnije tokom skupa uhapšen je još jedan čovek u odvojenom incidentu.

AP navodi da trenutno nije poznato koji su razlozi upada u prostor za medije, dok je Trampova kampanja muškarca pokušala da predstavi kao protivnika bivšeg predsednika.

Kako se navodi, kritike upućene medijima su česta tema na Trampovim mitinzima, a nekoliko trenutaka pre jučerašnjeg incidenta, republikanac je ponovio svoju tvrdnju da su ''mediji neprijatelj naroda''.

Od atentata na Trampa na mitingu u obližnjem Batleru u julu, na politički događajima u SAD su pojačane kontrole bezbednosti.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU: Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMCI ŽESTOKOG UKRAJINSKOG NAPADA NA BELGOROD: Više mrtvih, desetine povređeno (VIDEO)