NE SMIRUJE SE NA BLISKOM ISTOKU: U Izraelskom napadu na Pojas Gaze ubijena 61 osoba, uključujući i troje u napadu na bolnicu

Novosti online

31. 08. 2024. u 20:52

U IZRAELSKIM napadima na Pojas Gaze danas je ubijena najmanje 61 osoba, uključujući i troje ljudi koji su ubijeni u napadu na bolnicu Al Ali u gradu Gaza, saopštile su palestinske vlasti.

НЕ СМИРУЈЕ СЕ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: У Израелском нападу на Појас Газе убијена 61 особа, укључујући и троје у нападу на болницу

Foto: Tanjug/AP


Vlasti su dodale da su tela najmanje 27 žrtava izraelskog napada na Kan Junis prevezena u obližnju bolnicu Naser, a Crveni polumesec je saopštio da je pronađeno osam tela nakon nedavnog povlačenja Izraelaca iz tog grada posle ofanzive.

Izraelska vojska pokrenula je veliku operaciju na okupiranoj Zapadnoj obali, sa stotinama vojnika uz pomoć vojnih vozila, dok se nastavlja okupacija grada Dženin, gde su u izbegličkom kampu danas ubijena dva Palestinca, prenosi Al Džazira.

U napadima na Dženin, Nablus, Tubas i Tulkarem izraelska vojska ubila je najmanje 20 Palestinaca, a stanovnici okupirane Zapadne obale suočavaju se sa nestašicom hrane, vode, struje i internet konekcije.

Izraelska vojska saopštila je da su trojica vojnika ubijena danas u sukobima s pripadnicima Hamasa u Dženinu.

Istovremeno, izraelska vojska i Šin Bet danas su ubjavili da je u napadu na centralni Pojas Gaze u četvrtak ubijen komandant centralne brigade Islamskog džihada Muhamad Katravi.

BONUS VIDEO: ALARMANTNA SITUACIJA: Hiljade napuštaju Džabaliju dok se izraelske snage vraćaju u severnu Gazu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMINUO MLADI GLUMAC: Spasioci pola sata pokušavali da ga ožive