U SUSRET AMERIČKIM PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Kenedi Mlađi tužio izborni odbor jer neće da ga ukloni sa glasačkog listića

Novosti online

31. 08. 2024. u 21:04

BIVŠI nezavisni kandidat Robert Kenedi Mlađi podneo je tužbu protiv izbornog odbora Severne Karoline u pokušaju da ukloni svoje ime sa glasačkog listića u toj zemlji, nakon što je obustavio kampanju i podržao republikanca Donalda Trampa.

У СУСРЕТ АМЕРИЧКИМ ПРЕДСЕДНИЧКИМ ИЗБОРИМА: Кенеди Млађи тужио изборни одбор јер неће да га уклони са гласачког листића

Tanjug


U tužbi podnetoj u petak Višem sudu okruga Vejk navodi se da je odbijanje odbora da ukloni njegovo ime kao predsedničkog kandidata treće strane prekršilo državni izborni zakon i njegovo pravo na slobodu govora, preneli su lokalni mediji.

- S obzirom na to da se naziru novembarski izbori i da se rokovi za glasanje brzo približavaju, Kenedi nema drugog izbora nego da se obrati ovom sudu za hitnu pomoć-  navodi se u tužbi.

       

Otkako je prošle nedelje suspendovao svoju kampanju i podržao bivšeg predsednika Donalda Trampa, Kenedi nastoji da povuče svoje ime sa listića u državama u kojima bi trka mogla da bude tesna, kao što je Severna Karolina, piše Rojters.

Istovremeno, Kenedi se potrudio da ostane na glasačkom listiću u državama poput Njujorka gde se ne očekuje da će to napraviti razliku u borbi između Trampa i potpredsednice Kamale Haris.
         

Osim ako sud ne interveniše, Kenedijevo ime će se pojaviti na glasačkom listiću u Severnoj Karolini u novembru.

         

U četvrtak je troje demokrata u odboru Severne Karoline nadglasalo dvojicu republikanaca i zahtev da se Kenedi i njegova kandidatkinja Nikol Šanahan uklone sa liste „Mi ljudi“ je odbijen.
         

Demokratska većina je rekla da je prekasno, s obzirom da je 67 od 100 okruga u državi počelo štampanje glasačkih listića, od kojih prvi mora da bude poslat do 6. septembra.

BONUS VIDEO: VAŠINGTONSKE TAJNE: Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMINUO MLADI GLUMAC: Spasioci pola sata pokušavali da ga ožive