PEZEŠKIJAN SE OBRAĆA NACIJI U PRVOM TELEVIZIJSKOM GOVORU: Obećao da će biti iskren i da će učiniti sve što može da reši probleme

Jovana Švedić

31. 08. 2024. u 22:43

TOKOM svog govora u subotu uveče, predsednik je obnovio svoje obećanje da će biti iskren prema ljudima i učiniti sve što može da reši probleme zemlje.

ПЕЗЕШКИЈАН СЕ ОБРАЋА НАЦИЈИ У ПРВОМ ТЕЛЕВИЗИЈСКОМ ГОВОРУ: Обећао да ће бити искрен и да ће учинити све што може да реши проблеме

Foto: Office of the Iranian Supreme Leader via AP

On se osvrnuo i na svoje izborno obećanje o promovisanju nacionalnog pomirenja, rekavši da je već počeo da ispunjava to obećanje formiranjem kabineta koji uključuje ministre iz različitih političkih partija.

U skladu sa tim pomirenjem i na osnovu navedenih pokazatelja, zamenici ministara i pokrajinski menadžeri biće imenovani na osnovu njihovih kvalifikacija, a ne partijske i frakcijske pripadnosti, dodao je Pezeškijan.

Predsednik se osvrnuo na postojeće probleme u Iranu, rekavši da ne kritikuje prethodne administracije zbog tih problema.

- Verujem da upravo sada treba da se spojimo i idemo napred jedinstvom - rekao je Pezeškijan.

To, dodao je, zahteva učešće elite, investitora i proizvođača i da im se omogući da iskoriste svoje mogućnosti.

Takođe je naglasio da ako se ljudi ponašaju „ljubazno“ da će se tako i njihovi problemi rešavati.

- Ovo nema nikakve veze sa sankcijama koje je uveo Zapad i koje su stvorile prepreke Iranu jer Evropa, SAD i zemlje koje prate američku politiku odbijaju da posluju sa Iranom - rekao je predsednik.

Pezeškijan je dalje u svom obraćanju rekao da su za postizanje privrednog rasta od osam odsto potrebne strane investicije, ističući da je ekonomija povezana sa inostranim pitanjima.

Takođe je rekao da njegova administracija radi na promovisanju ravnopravnosti u obrazovnom i zdravstvenom sektoru.

BONUS VIDEO:

RUSKI KASKADER PRKOSI SMRTI: Pogledajte zavisnika o adrenalinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMCI ŽESTOKOG UKRAJINSKOG NAPADA NA BELGOROD: Više mrtvih, desetine povređeno (VIDEO)