NAJVEĆI IZRAELSKI SINDIKAT POZIVA NA GENERALNI ŠTRAJK: Izraelski ministar traži hitan zahtev za blokiranje istog

Jovana Švedić

01. 09. 2024. u 22:35

ŠEF izraelske sindikalne federacije Histadrut pozvao je na sutrašnji generalni štrajk kako bi izvršio pritisak na vladu da postigne dogovor sa Hamasom o povratku izraelskih talaca. Arnon Bar-Dejvid pozvao je sve civilne radnike da se pridruže štrajku.

НАЈВЕЋИ ИЗРАЕЛСКИ СИНДИКАТ ПОЗИВА НА ГЕНЕРАЛНИ ШТРАЈК: Израелски министар тражи хитан захтев за блокирање истог

Tanjug

On je rekao da će glavni izraelski međunarodni aerodrom, aerodrom Ben Gurion, biti zatvoren od 8 ujutro po lokalnom vremenu.

To dolazi nakon što je forum talačkih porodica zatražio „potpuno zaustavljanje zemlje“ kako bi se zalagao za primenu primirja i oslobađanje talaca – kao odgovor na otkrivanje tela šest izraelskih talaca.

Izraelski ministar finansija zatražio je od državnog tužioca da podnese hitan zahtev sudu za blokiranje generalnog štrajka koji je planiran za sutra.

Bezalel Smotrič je rekao da će štrajk imati značajne ekonomske posledice i da će naneti nepotrebnu štetu privredi u ratu.

U pismu generalnom tužiocu Gali Baharav-Miari, Smotrič je takođe tvrdio da štrajk nema pravnu osnovu jer je imao za cilj da nepropisno utiče na značajne političke odluke političara o pitanjima koja se odnose na državnu bezbednost.

Arnon Bar-Dejvid pozvao je na jednodnevni štrajk kako bi izvršio pritisak na vladu Benjamina Netanijahua da vrati preostale taoce koji se drže u Gazi.

Pored stotina hiljada radnika koje sindikat predstavlja, glavni izraelski proizvođači, univerziteti i preduzetnici u sektoru visoke tehnologije takođe su podržali štrajk.

(Skaj Njuz)

BONUS VIDEO:

DRAMATIČAN SNIMAK IZ GAZE: Pogledajte upad izraelske policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja!