TRAMP KRIVI HARIS ZA SMRT TALACA U GAZI: Republikanci pozivaju Izrael da ''završi posao''

Jovana Švedić

01. 09. 2024. u 22:45

DOK se ljutio zbog krivičnih optužnica protiv njega, republikanski predsednički kandidat Donald Tramp sugerisao je da je potpredsednica Kamala Haris kriva za taoce koji su nedavno pronađeni mrtvi u Gazi.

ТРАМП КРИВИ ХАРИС ЗА СМРТ ТАЛАЦА У ГАЗИ: Републиканци позивају Израел да заврши посао

Foto: AP Photo/Rick Bowmer

Dan nakon što je predsednik Džo Bajden objavio da je šest mrtvih talaca pronađeno u tunelu ispod grada Rafa, Tramp se obrušio na post na svojoj platformi Tru Sošal.

Tramp je tvrdio da su teroristi Hamasa ubili Herša Goldberg-Polina, američkog državljanina, „zbog potpunog nedostatka američke snage i vođstva“.

- Da ne bude greška – ovo se dogodilo zato što su drugarica Kamala Haris i pokvareni Džo Bajden loši lideri. Imaju krv na rukama! Nažalost, ovo je potpuni nedostatak 'Liderstva' koje Kamala i Bajden predstavljaju. Ono koje dozvoljava teroristima da oduzmu američke živote, jer im je stalo samo do toga da naoružaju Ministarstvo pravde protiv svog političkog protivnika.- napisao je Tramp, pre nego što je smrt povezao sa krivičnim slučajevima bivšeg predsednika.

Pozivajući se na američke trupe koje su poginule u Avganistanu, kandidat GOP-a je insistirao da je Haris „direktno odgovoran za nepotrebne smrti koje se nikada nisu smele desiti“.

Nekoliko američkih demokratskih kongresmena danas je ponovo pozvalo na prekid vatre između Izraela i Hamasa, dok su republikanci uputili kritike na račun predsednika Džoa Bajdena i potpredsednice Kamale Haris zbog, kako smatraju, nedovoljne podrške Tel Avivu.

- Neophodno je odmah postići (dogovor) o prekidu vatre, koji će omogućiti oslobađanje svih preostalih talaca, protok humanitarne pomoći u Gazu i pomoći da dugoročna vizija mira i stabilnosti da postane stvarnost - poručio je demokratski senator Dik Durbin na mreži Iks.

Republikanski senator Tom Koton rekao je da demokrate pozivima na prekid vatre ''nastavljaju da ohrabruju Hamas“ i apelovao na premijera Izraela Benjamina Netanijahua da ''završi posao'' u palestinskoj enklavi što je, kako navodi, Bajden i Haris trebalo već da urade.

(Ro Stori/Tanjug)

BONUS VIDEO:

PROPALESTINSKI PROTESTANTI U VAŠINGTONU: Pogledajte kako spaljuju lik Netanjahua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEST KOJU PIKSI NE ŽELI DA ČUJE: Još jedan fudbaler propušta utakmice Lige nacija?