OVO JE RECEPT ZA USPEH RUSKE VOJSKE NA RATIŠTU: Ministar odbrane objasnio važnu stvar

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 09. 2024. u 16:57

DANAS se uspeh na bojnom polju postiže upotrebom najnovijeg naoružanja i robotike, izjavio je ministar odbrane Rusije Andrej Belousov.

ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ ЗА УСПЕХ РУСКЕ ВОЈСКЕ НА РАТИШТУ: Министар одбране објаснио важну ствар

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Važnu ulogu igra pouzdan sistem komunikacije i upravljanja i stalno unapređenje upravljačkog sistema, uključujući korišćenje veštačke inteligencije i digitalne tehnologije - rekao je Belousov na Vojnoj akademiji strateških raketnih snaga „Petar Veliki“.

Prema njegovim rečima, bezbednost Rusije zavisi od borbene efikasnosti strateških raketnih snaga.

- Vaš univerzitet obučava specijaliste za poseban rod vojske. Od presudnog značaja za bezbednost zemlje je borbena efikasnost strateških raketnih snaga. U cilju održavanja visoke borbene gotovosti opremljene su savremenim i perspektivnim raketnim sistemima, poput 'Avangarda', 'Sarmata', 'Jarsa' - istakao je ministar tokom obraćanja na Danu znanja u vojnoj akademiji.

Belousov je čestitao početak školske godine pitomcima akademije i istakao da oni „moraju savršeno da vladaju vojnim poslovima, da nauče da razmišljaju van okvira, da predlažu smele, inovativne ideje i rešenja i da postanu deo oficirske elite zemlje“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI NA POZICIJI - Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI: Poginuo Arsenije Zamjatkin