UKRAJINCI U TEŠKOM POLOŽAJU Riter: Podrška SAD i Evrope Kijevu na ivici iscrpljivanja

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 09. 2024. u 22:55

EVROPA i SAD su iscrpile svoju sposobnost da nastave da isporučuju vojnu opremu u količinama neophodnim za sprečavanje iscrpljivanja ukrajinskih oružanih snaga u ovom sukobu. Ovo je veoma skupa oprema i čim krene u bitku, ona se uništava i zato su Ukrajincima sada potrebne zamene koje jednostavno više nisu dostupne“, rekao je Riter.

УКРАЈИНЦИ У ТЕШКОМ ПОЛОЖАЈУ Ритер: Подршка САД и Европе Кијеву на ивици исцрпљивања

Foto: Profimedia

- Evropa i SAD su iscrpile svoje mogućnosti da nastavljaju da isporučuju vojnu tehniku u količinama neophodnim za sprečavanje iscrpljivanja ukrajinskih oružanih snaga u ovom sukobu. To je veoma skupa oprema i čim krene u bitku, ona se uništava. Zato su Ukrajincima sada potrebne zamene kojih jednostavno više nema - objasnio je Riter na Jutjub kanalu „Reporterfy Media & Travel“.

Prema njegovim rečima, moguće je da Kijev razmatra različite načine za eskalaciju sukoba sa Rusijom kako bi dobio dodatnu podršku Zapada.

- Ukrajinci se nalaze u veoma teškom položaju i mislim da ćemo videti još eskalacionih dejstava Kijeva koje će imati za cilj da stvore utisak da uz podršku Zapada Ukrajina ima šansu, ako ne da pobedi Rusiju, onda barem da spreči sopstveni totalni poraz - zaključio je on.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje situacije, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i predstavlja „igranje vatrom“. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu, uključujući ne samo isporučivanjem oružja, već i obučavanjem vojnika u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. U Kremlju su izjavili da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja!