uživoRAT U UKRAJINI: SAD neće moći da se spasu ukoliko trenutna situacija preraste u globalni sukob

Novosti online

03. 09. 2024. u 07:25 >> 09:43

RAT u Ukrajini ušao je u 922. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: САД неће моћи да се спасу уколико тренутна ситуацијa прерасте у глобални сукоб

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Američki instruktori nisu uspeli da obuče Ukrajince da upravljaju sa F-16

Instruktori iz SAD nisu uspeli da obuče ukrajinske pilote da upravljaju američkim lovcima F-16, izjavio je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Takođe je dodao da SAD neće moći da se spasu ukoliko trenutna situacija u Ukrajini preraste u globalni sukob.

- Ideja Vašingtona da sukobi Evropu sa Rusijom, koristeći ukrajinsku krizu, neće proći - naglasio je ruski ambasador.

Šešelj: Padaju poslednja NATO utvrđenja

Očekujem svakog dana da padne Pokrovsk, odmah posle toga Slavjansk i Krematorsk i onda sve do Dnjepropetrovska nema šta da zaustavi rusku vojsku, kaže predsednik SRS dr Vojislav Šešelj.

- Padaju poslednja utvrđenja koja su NATO države, zajedno sa Ukrajincima, podizale od 2014. godine, pa do 2022. godine - kazao je Šešelj za Informer TV.

Dodatni sistemi PVO raspoređeni u Belgorodskoj oblasti


Dodatni sistemi PVO raspoređeni su u Belgorodskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se ističe, pristiglo je 27 zahteva iz Operativnog štaba Belgorodske oblasti. Realizovano je 18. U toku je raspoređivanje novih sistema protivvazdušne odbrane.

Napominje se da je iz operativnog štaba Kurske oblasti stiglo 45 zahteva, rešeno je 36 pitanja. Grupa je bila snabdevena dodatnim izviđačkim sistemima.

Ministarstvo je saopštilo da nema novih zahteva iz operativnog štaba Brjanske oblasti.
 

Ukrajinska vojska ostavila celu jedinicu u selu Kortnjevu


Ukrajinska vojska je ostavila celu jedinicu u selu Kortnjevu u Kurskoj oblasti, rekao je za Sputnjik zarobljeni poručnik Oružanih snaga Ukrajine Anton Furdolenko.

Vod, kojim je komandovao Furdolenko, dobio je zadatak da zauzme šumski pojas, ali tamo su se već nalazili pripadnici 225. brigade Oružanih snaga Ukrajine. Nakon toga je vod poslat u selo Korenjevo.

Trećeg dana selo su počeli da zauzimaju ruski vojnici. Nakon što je opkoljen, ukrajinski vod je rešio da pregovara i da se preda.
 

Napadnuta pravoslavna crkva

Crkva Svetog Nikole u ​​selu Gružko, Belgorodska oblast, oštećena je u napadu Oružanih snaga Ukrajine pomoću drona, napisao je na svom Telegram kanalu šef regiona Vjačeslav Gladkov.

Najnovije vesti o Kurskoj oblasti

Ukrajinska komanda poslala je u Kursku oblast jedinicu bivših zarobljenika koji se bave pljačkom i radije izbegavaju direktnu konfrontaciju sa ruskim marincima, pišu RIA Novosti.

Snage protivvazdušne odbrane uništile su tokom noći dva ukrajinska drona iznad Brjanske i Kaluške oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Harkovska oblast će biti oslobođena"

Ukrajina odbija da razmeni civilno stanovništvo, uključujući zatočene proruske aktiviste, izjavio je šef ruske administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev u intervjuu za Sputnjik.

- U ukrajinskim medijima kažu da su spremni za razmenu. Ali u stvarnosti vidimo da postoji potpuna blokada ovih procesa. To jest, niko ne uspostavlja nikakve kontakte... ne svaki naš civil, može da zahteva ovu razmenu - rekao je Gančev.

Ukrajinska strana, prema njegovim rečima, pokušava da diktira svoje uslove u svim pregovorima o razmeni. Gančev je izrazio nadu da će Harkovska oblast biti oslobođena.

- I tada će se moći razgovarati pod našim uslovima - dodao je šef administracije.

Svi procesi koji se odvijaju na teritoriji Harkovske oblasti imaju za cilj stvaranje sanitarne zone kako bi se osigurala bezbednost ruskih regiona koji se graniče sa teritorijom Ukrajine, istakao je Gančev.

BONUS VIDEO: MEDVED NA AUTO-PUTU - Pogledajte kako desetine vozača prati životinju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Huligani povredili Mrkelu, Drkušić zbog petarde morao ranije da završi meč u Milanovcu (FOTO/VIDEO)