"PIRATSKO PONAŠANJE" Venecuela besna nakon zaplene aviona predsednika Madura

Tanjug

03. 09. 2024. u 11:56

ZAPLENA aviona predsednika Venecuele Nikolasa Madura od strane SAD predstavlja čin "piraterije", saopštila je danas venecuelanska vlada.

ПИРАТСКО ПОНАШАЊЕ Венецуела бесна након заплене авиона председника Мадура

Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Ivan Hil rekao je da SAD ovakav postupak pravdaju "merama prinude koje jednostrano i nezakonito nameću širom sveta", prenosi Bi-Bi-Si.

Venecuelanska vlada je u saopštenju navela i da "zadržava pravo da preduzme bilo kakvu pravnu akciju da popravi štetu nanetu državi".

Sjedinjene Američke Države zaplenile su juče avion koji koristi predsednik Venecuele Nikolas Maduro i prebacile ga iz Dominikanske Republike na Floridu pošto su utvrdile da su njegovom nabavkom prekršene američke sankcije, saopštilo je ministarstvo finansija SAD.

Američki zvaničnici veruju da je avion nezakonito kupljen za 13 miliona dolara preko jedne naftne kompanije i da je ilegalno prebačen u Dominikansku Republiku, rekao je državni tužilac Merik Garland.

Zvaničnici kažu da je ova zaplena izvedena u tesnoj saradnji sa vlastima Dominikanske Republike.

- Ovo je poruka da niko nije iznad zakona, niko nije van domašaja američkih sankcija - rekao je jedan zvaničnik za Si-En-En.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLADNI I ŽEDNI PREVOZILI PET TONA KOKAINA: Detalji optužnice u Beogradu protiv 20 pripadnika Balkanskog kartela