ŠOLCOVA VLADA NEPOPULARNA: Svima je postalo očigledno da njemu nije prioritet razvoj Nemačke, uvukao je zemlju u rat u Ukrajini

Novosti online

03. 09. 2024. u 12:28

PORAZ Socijaldemokratske partije Nemačke kancelara Olafa Šolca na izborima u saveznim državama Tiringija i Saksonija pokazao je da je Šolcova Vlada nepopularna, te da nemački građani ne žele da izgube svoju državu, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

ШОЛЦОВА ВЛАДА НЕПОПУЛАРНА: Свима је постало очигледно да њему није приоритет развој Немачке, увукао је земљу у рат у Украјини

Foto: Profimedia

- Nemci su rekli Šolcu 'odlazi'. Na izborima u Tiringiji i Saksoniji njegova partija je pretrpela veliki poraz, zauzevši 5. i 4. mesto, jedva prešavši cenzus od pet odsto. S obzirom na rezultate glasanja u Saksoniji i Tiringiji, teško je zamisliti da on i njegova Vlada mogu da rukovode Nemačkom još godinu dana. Rezultati izbora su pokazali: nemački građani ne žele da izgube svoju državu - ocenio je Volodin.

Kako je dodao, „slobodne demokrate nigde neće imati poslanička mesta, a slične tendencije se beleže i u drugim regionima Nemačke – Vlada Šolca je nepopularna“.

- Svima je postalo očigledno da njemu nije prioritet razvoj Nemačke i rešavanje problema njenih građana - konstatovao je predsednik Dume.

Takođe je napomenuo da je nemačka ekonomija u krizi, preduzeća se sele u SAD, a gubitak jeftinih ruskih energenata doveo je do toga da nemačka industrija gubi konkurentnost.

- Šolc je uvukao svoju zemlju u rat u Ukrajini. Danas je Nemačka glavni snabdevač oružja kijevskog nacističkog režima i njegov sponzor. Sve se to dešava u svetlu ekonomske stagnacije i neefikasne migracione politike - zaključio je Volodin.

Podsećamo, na pokrajinskim izborima u Tiringiji i Saksoniji stranke Alternativa za Nemačku (AfD) i Savez Sare Vagenkneht (BSV) su ostvarile do sada najveće izborne uspehe. U Tiringiji, AfD je postala najjača politička snaga, osvojivši 32,8 odsto glasova, a BSV je treća sa 15,8 glasova. Druga po jačini stranka su demohrišćani (23,6), dok su socijaldemokrate kancelara Olafa Šolca osvojili tek 6,1 odsto glasova.

U Saksoniji, AfD je druga po jačini sa 30,6 odsto osvojenih glasova (prvi su demohrišćani sa 31,9 odsto), dok je BSC takođe treća sa 11,8 odsto glasova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVI DETALJI O BEOGRADU NE POSTOJE NI NA GUGLU