NISU MOGLI DA IMAJU DECU PA UBILI PORODILJU I BAKU: Bračni par do detalja isplanirao kako da otme novorođenče

Tanjug

03. 09. 2024. u 15:54

TUŽILAŠTVO nemačkog grada Manhajma podiglo je optužnicu protiv bračnog para zbog sumnje za dvostruko ubistvo dve Ukrajinke i otmicu deteta, objavljeno je na sajtu tužilaštva.

НИСУ МОГЛИ ДА ИМАЈУ ДЕЦУ ПА УБИЛИ ПОРОДИЉУ И БАКУ: Брачни пар до детаља испланирао како да отме новорођенче

Foto: Profimedia

- Nakon završetka istrage velikih razmera, tužilaštvo u Manhajmu je podiglo optužnicu protiv 44-godišnje žene i 43-godišnjeg muškarca... zbog sumnje da su u dva navrata ​​izvršili ubistvo, kao i otmicu maloletnog deteta - navodi se u saopštenju.

Istraga je utvrdila da je par, koji nije mogao da ima decu, planirao otmicu novorođene devojčice, koju su želeli da prikažu kao svoje dete.

Planiranje je počelo najkasnije u martu 2023. Da bi to uradila, 44-godišnja žena se pridružila ukrajinskoj grupi za podršku izbeglicama na Telegramu, preko koje je u januaru 2024. stupila u kontakt sa 27-godišnjom Ukrajinkom kojoj je bila potrebna pomoć pri prevođenju tokom rođenja deteta. Žena je od samog početka delovala sa namerom da kasnije ukrade bebu. Odluka o ubistvu porodilje, kao i njene 51-godišnje majke, koja je živela u izbegličkom prihvatilištu, doneta je početkom februara 2024. nakon rođenja deteta.

Kako se navodi, da bi izvršio plan zločina, par je tajno davao sedativ obema ženama dok su bile zajedno u restoranu uveče 6. marta 2024.

Kada se 51-godišnja žrtva razbolela i imala je visok krvni pritisak, par je prvo odveo njenu ćerku i unuku kući, pretvarajući se da odvodi baku u bolnicu, ali se umesto toga odvezao do jezera u Bad Šenbornu, gde ju je muškarac izbo nožem najmanje četiri puta. Žrtva je neidentifikovanim predmetom udarena u glavu, od čega je 51-godišnja žena ubrzo umrla.

Par je zatim pokupio 27-godišnju ženu i njenu ćerku, pod izgovorom da je ženina majka doživela srčani udar i da je u bolnici, i odvezli ih u Hokenhajm, gde je muškarac udario ženu, koja je još uvek bila pod uticaj lekova, najmanje tri puta nepoznatim predmetom po glavi.

Od posledica kraniocerebralne traume odmah je nastupila smrt, nakon čega su ubice zapalile telo žrtve i vratile se kući sa bebom.

Telo 27-godišnje žene pronađeno je na obali Rajne 7. marta, a 13. marta privedeni su 43-godišnja žena rođena u Rusiji i njen 44-godišnji muž Nemac.

Policija je pronašla nepovređenu devojčicu staru pet nedelja, a telo bake nađeno je kasnije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja!