PRVA ŽENA NA ČELU VRHOVNOG SUDA ŠPANIJE: Pereljo dobila podršku 16 od 20 članova Generalnog saveta

Novosti online

03. 09. 2024. u 17:14

SUDIJA španskog vrhovnog suda Izabel Pereljo biće prva žena koja će predsedavati španskim Generalnim savetom pravosuđa i Vrhovnim sudom, nakon što je na današnjoj plenarnoj sednici upravnog tela sudija dobila podršku 16 od 20 članova Generalnog saveta.

ПРВА ЖЕНА НА ЧЕЛУ ВРХОВНОГ СУДА ШПАНИЈЕ: Перељо добила подршку 16 од 20 чланова Генералног савета

Foto: Printscreen

Pereljo nije bila prva opcija progresivne grupe sudija u Savetu, ali izvori iz te grupe na nju su gledali blagonaklono,a unutar Vrhovnog suda se smatra kao neko s progresivnim pogledima, prenosi Pais.

Pored Pereljo, rasrpavljalo se i o sudiji Vrhovnog suda Pilar Teso, koju takođe prihvataju progresivci, kao i o Karmen Lameli koju su podržavali konzervativci.

Pereljo je članica udruženja Sudije i sudije za demokratiju, a prethodno je obavljala funkcije u Prvostepenom sudu, Pokrajinskom sudu u Barseloni i Višem sudu pravde Katalonije.

Specijalista za sporno-administrativna pitanja, takođe je radila u Parnično-administrativnom veću Višeg suda pravde Andaluzije sa sedištem u Sevilji i u Nacionalnom sudu, a od 1993. do 2003. godine bila je advokat u Ustavnom sudu.

BONUS VIDEO:
NAJDUŽI STAKLENI TOBOGAN NA SVETU: Pogledajte kako izgleda spuštanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO Završni masters visi o koncu?!