PUTIN STIGAO U VLADIVOSTOK: Na 9. Istočnom ekonomskom forumu očekuju ga sastanci sa najvišim zvaničnicima Azije

Novosti online

03. 09. 2024. u 20:53

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin doputovao je u Vladivostok gde će učestvovati na 9. Istočnom ekonomskom forumu.

ПУТИН СТИГАО У ВЛАДИВОСТОК: На 9. Источном економском форуму очекују га састанци са највишим званичницима Азије

Tanjug

Putin je u Vladivostok doputovao iz Mongolije gde je boravio u zvaničnoj poseti.

Kako je rekao pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov, predsednik Rusije će učestvovati na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma zajedno sa premijerom Malezije Anvarom Ibrahimom i zamenikom predsednika Kine Hanom Žengom.

S premijerom Malezije Putin će imati i bilateralni sastanak u uskom i širem formatu, a tom prilikom biće reči o saradnji dveju zemalja, kao i o drugim ekonomskim, međunarodnim i regionalnim pitanjima.

Njihov sastanak će biti održan 4. septembra.
Ušakov je kazao da je Malezija pouzdan partner Rusije u Azijsko-pacifičkom regionu i da te dve zemlje aktivno vode politički dijalog na nivou parlamenata, ministarstava, regiona i civilnih organizacija.

Naveo je i da Rusija i Malezija imaju veoma bliske stavove po pitanju većine međunarodnih pitanja, da konstruktivno sarađuju na brojnim međunarodnim platformama, a pre svega u UN.

Govoreći o susretu sa zamenikom predsednika Kine, Ušakov je podsetio da je Han već razgovarao sa Putinom tokom posete ruskog lidera gradu Harbinu ove godine.

Ruski predsednik će se sastat i sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom.
Ove godine očekuje da će na forumu učestvovavi 6.000 gostiju iz 76 zemalja, a svoje učešće potvrdili su i 650 direktora ruskih kompanija i 44 stranih.

Među stranim kompanijama svoje učešće potvrdili su predstavnici firmi iz Kine, Malezije, Mjanmara, a pored njih biće i predstavnici brojnih međunarodnih organizacija.

Istočni ekonomski formu održava se u Vladivostoju u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta od 3. do 6. septembra. RIA Novosti su generalni informacioni partner foruma.

(Sputnik)

BONUS VIDEO:

NAJDUŽI STAKLENI TOBOGAN NA SVETU: Pogledajte kako izgleda spuštanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLADNI I ŽEDNI PREVOZILI PET TONA KOKAINA: Detalji optužnice u Beogradu protiv 20 pripadnika Balkanskog kartela