''ON NEĆE VRATITI TAOCE KUĆI'': Lider opozicije u Izraelu oštro o Benjaminu Netanjahuu

Novosti online

03. 09. 2024. u 22:33

LIDER stranke Nacionalno jedinstvo Beni Ganc optužio je izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da je tokom rata ometao sklapanje sporazuma o taocima i da je brinuo prvenstveno o svom političkom opstanku.

ОН НЕЋЕ ВРАТИТИ ТАОЦЕ КУЋИ: Лидер опозиције у Израелу оштро о Бењамину Нетанјахуу

FOTO: EPA


Ganc je naveo da je Netanjahu lagao javnost kada je u ponedeljak izjavio da bi održavanje vojnog prisustva u tzv. Filadelfijskom koridoru trebalo da bude adut u postizanju sporazuma o taocima sa Hamasom.

- On neće vratiti taoce kući, neće istinski zaštititi južni izlaz, neće vratiti stanovnike severa u njihove domove, neće sprečiti Iran da dobije nuklearno oružje -  istakao je Ganc, prenosi Tajms of Izrael. 

Ganc je dodao da nije iznenađen, jer je, kako tvrdi, u ratnom kabinetu Netanjahu stalno stajao na putu napretku ka sporazumima o taocima, uključujući i sporazum koji je trajao nedelju dana, a koji je postignut u novembru. 

On je istakao da je Netanjahu odbio da brz, bezbedan povratak stanovnika u severni Izrael učini ciljem rata.

- Ne iznenađuje me jer je Netanjahu fokusiran na politički opstanak i šteti našim strateškim vezama sa Sjedinjenim Američkim Državama, dok Iran napreduje ka nuklearnom oružju. Moramo vratiti taoce i po veoma visokoj ceni - poručio je Ganc.

Netanjahu je u ponedeljak izjavio da je Izrael "veoma blizu" vojnom rasformiranju Hamasa.

- Ali još uvek moramo da ga lišimo njegove sposobnosti da vlada. To znači da moramo da pronađemo alternativu za sve ili značajan deo distribucije humanitarne pomoći. Sada radimo na tome i to ćemo i postići -  rekao je izraelski premijer. 

BONUS VIDEO: OKRŠAJ U CRVENOM MORU: Huti napali takner sa naftom



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA MENE JE ĐOKOVIĆ RIVAL: Tenisko čudo iz Srbije šokiralo javnost