UNUK NELSONA MANDELE: Rusija na čelu sa Putinom - sila koja sprečava zapadni scenario Armagedona

Novosti online

04. 09. 2024. u 16:38

RUSIJA na čelu sa predsednikom Vladimirom Putinom je sila koja obuzdava zapadni scenario Armagedona, izjavio je unuk prvog predsednika Južnoafričke republike Nelsona Mandele, poslanik Nacionalne skupštine republike, Nkosi Mandela na Istočnom ekonomskom forumu.

УНУК НЕЛСОНА МАНДЕЛЕ: Русија на челу са Путином - сила која спречава западни сценарио Армагедона

Foto: EPA/Profimedia/ilustracija

- Rusija igra ogromnu ulogu u regionalnim i globalnim pitanjima, to je dokaz posvećenosti Putina promovisanju raznovrsnosti kultura na osnovu poštovanja mišljenja drugih i uzimanja u obzir interesa svih - istakao je Mandelin unuk.

Istovremeno, prema njegovim rečima, upravo hegemonistička agenda Zapada nastavlja da seje haos u celom svetu.

- Rusija i Azija igraju kolektivnu ulogu ne samo u suprotstavljanju pristalicama rata, imperijalistima, već su i sila odvraćanja, koja ne dozvoljava da se organizuje scenario Armagedona i svet dovede na granicu uništenja - naglasio je političar.

On je takođe podvukao značaj Istočnog ekonomskog foruma.

- Ideje i rešenja ovog foruma imaju transformišuću snagu, koja formira budućnost Azije i celog sveta - zaključio je Mandela.

Unuk Mandele koji je takođe i predsednik Međunarodnog pokreta rusofila istakao je da borba sa takvim scenarijem motiviše pristalice ovog pokreta.

Istočni ekonomski forum održava se u Vladivostoku u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta od 3. do 6. septembra. RIA Novosti su generalni medijski partner foruma.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODLUKA PORODICE - BEZ OBDUKCIJE: U jednom trenutku više nije mogao da diše, noćas se stanje naglo pogoršalo i više nije bilo spasa