"SVET JE OPASNIJI, ALI JE NATO OJAČAO": Stoltenberg govorio i o odnosu sa Rusijom

Novosti online

05. 09. 2024. u 15:27

Svet je postao opasniji, ali je NATO ojačao u poslednjih deset godina, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

СВЕТ ЈЕ ОПАСНИЈИ, АЛИ ЈЕ НАТО ОЈАЧАО: Столтенберг говорио и о односу са Русијом

Foto: Yves Herman, Pool via AP

"Ono što je karakterisalo ovih deset godina je svet koji je postao opasniji i nepredvidiviji. To je najgora vest. Dobra vest je da je NATO ojačao", istakao je Stoltenberg na javnom sastanku koji je održan pod pokroviteljstvom Norveškog atlantskog komiteta u Gradskoj kući u Oslu na kojem je sumirao svojih deset godina na mestu generalnog sekretara NATO-a, preneo je norveški portal Nettavisen.

Na pitanje da li je njegovo obavljanje te funkcije bilo onakvo kakvo je mislio da će biti, Stoltenberg je odgovorio odrično.

"Posao je postao potpuno drugačiji od onoga što sam zamišljao. U 2014. postojali su prilično dobri odnosi između NATO-a i Rusije, a niko nije čuo za Islamsku državu (ID)", naveo je Stoltenberg.

Stoltenberg je u januaru 2014. godine pristao da postane novi generalni sekretar NATO-a, a na toj funkciji zameniće ga sledećeg meseca bivši holandski premijer Mark Rute.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Nećete verovati šta je Ju-Es open odlučio